søndag 1. mai 2011

Dag 2 - Alle mann friske igjen

01.05.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 21.21,97N 61.28.55W
Distanse seilt siste døgn 120 nm
1978 nm igjen i direktelinje til Horta

 Fryd

Da er hele mannskapet oppe og går igjen. Bare noe rengjøringsarbeid gjenstår i aktre lugar...
Natten og formiddagen i dag har vært preget av meget skiftende vær og vind. Heftige regnbyger med mye vind i natt. I formiddag periodevis mye vind. Vi har mange regnbyger (squalls) på rekke og rad på babord side. Ser ut som vi skal gå klar av dem. Til styrbord er det sol og fint vær. Det er mer til styrbord vi skal og vi holder en så skarp norøstlig kurs som vi klarer med stramt teitete seil. Fortsatt ikke helt i direktelinje Azorene.  Men vi skal snart, når vi er klar av squallsene, dra ut revene og seile for fulle seil. Bølgene har blitt mindre og snillere nå. Det medfører at vi klarer å holde litt høyere fart og litt skarpere kurs. Det meldes lite vind til kvelds. Blir nok å starte motoren da og posisjonere seg for morgendagens vinder.

Har noe problemer med satelitt-telefonen/PCen/nettverket – ikke sikker på hva. Meget ustabilt. Håper denne bloggen går ut og ny værmelding kommer inn.

Vi seiler fortsatt parallellt med Fryd. Ser dem et par nautiske mil til babord. Ellers alt vel her ombord. Ingen førstemaifeiring eller nyutsprungne bjørketrær her men koslig likevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar