tirsdag 3. mai 2011

Dag 4 - Koblingsproblemer og Grillaften ute på dekk

03.05.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 24.42.08N 58.52.09W
Distanse seilt siste døgn 126 nm
1742 nm igjen i direktelinje til Horta/Azorene

Vi er litt usikre på om bloggene våre når fram til bloggsiden. Vi har jo ikke fullt internett her og får sjekket det selv. Har litt koblingsproblemer mellom PC og satelitttelefon etter at en datakontakt knakk under 1.mai-feiringen her ombord. Og ettersom vi ikke får tilbakemeldt noen kommentarer i kommenarfeltet i bloggen, eller får  iridiummeldinger (siste fra Knut Oddvar 1.5 – takk!), eller får mailer fra fastlandet, eller får svar på spørsmål mailet ut - så kan det være at datakommunikasjonen ikke fungerer helt. Men det kan jo også være så enkelt at ingen skriver noe. Eller det kan være at reperasjonen som skipperen har prøvd å foreta med hjelp av epoxylim ikke er god nok. Er det det siste som er tilfellet – forsvinner nok denne bloggen også som bloggen i går også kanskje gjorde – og ingen leser dette og vet at de har eksistert og forsvunnet..  Men vi forsøker oss allikevel  – vi sender blogg hver dag om de kommer fram eller ikke..

 Grillaften til havs.
  
Siste døgn har vært svært skiftende – fra null vind og blank sjø i 15 timer, til nå en suveren laber bris fra nord som gir oss 6-7 knops seilfart – direkte mot Azoren. Utover ettermiddagen i går og stort sett hele natten er det "dieseldyret" som har sørget for fremdriften. I 15 timer har han stått og brummet under dekk, kun med intravenøs tilførsel av diesel og sjøvann.  En nøysom og effektiv sliter. I går kveld var det så stille på sjøen at vi ved solnedgang fyrte opp gassgrillen på akterrekka og grillet oss diverse grillsnadder til middag.

Rundt oss er det fortsatt bare horisonter å se i alle retninger. Ingen andre båter er sett eller hørt på VHF siste døgn. Men vi vet at vi har andre norske båter både sørøst for oss og nord for oss. Meldingstjenesten vi har avtalt mellom båtene fungerer ihvertfall selv om satelitt-telefonen vår muligens skranter litt med bloggoppdateringer.  Vi melder posisjon og status kl 06:00 UTC hver dag. Utfordringen er bare at 06 UTC fortsatt er klokka to om natten her. Men skipperen står gjerne opp på frivakta og sender meldingen. Det er jo greit å vite at man ikke er helt alene her ute på havet – snart en ukesseilas til nærmeste land.

Ellers så har vi det helt utmerket ombord. Vi registrerer at vi avanserer mer enn 100 nautiske mil på Azorene hver dag. Det betyr at, hvis det fortsetter slik, vil vårt tidsestimat på 21 dager holde bra. 17.maifeiring kan vi nok risikere å måtte ta ombord i båten. Vi må nok etterhvert få ordnet med en 17.mai-komite...

 Det er mange squalls i farvannet. Under disse skyene regner og blåser det ganske så kraftig.1 kommentar:

  1. hei

    Joda, epoxylimet virket, bloggen funker fint.
    Vi følger med.

    Odd Ivar og Tove

    SvarSlett