mandag 16. mai 2011

Dag 17 - Snart land i sikte..

16.05.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 38.34 N 29.59W
Distanse seilt siste døgn 114nm (snitt 4,75 knop)
64 nm i direktelinje til Horta/Azorene

 De to siste dagene har vi seilt mer eller mindre parallelt med Avventura. Ett par sånne stamp som dette i minuttet har vært hverdagen vår de tre siste døgnene.

I natt har vi seilt forbi Horta, snudd og seiler nå tilbake igjen. Det ser ikke ut som vi treffer Horta helt på dette legget heller, så det blir vel å seile forbi og ta et nytt legg nordover igjen. Alle vinder ser ut til å blåse ut fra målet vårt. Uansett så skal det nå mye til om 17.maifeiringen i Horta glipper for oss. Vi forventer å ankomme før midnatt. Vi seiler nå på en meget skarp kryss for fulle seil (korr før bloggen ble sendt; har vært ute å revet ned). Båten krenger mer enn behagelig og bølgene er innimellom rimelig krappe – "dængere" i forskipet begynner vi å bli vant med nå. Men nå står vi på for å nå land. Fortsatt ser vi bare hav rundt oss, men utpå ettermiddagen må vel noe land begynne å dukke opp.  Det spennende nå er om vi får plass i havna. Det meldes at det begynner å bli fullt. "Halve Karibien" er jo på tur over i disse tider. Vi regner med at det er ca 12 norske båter der 17.mai.

I dag hadder vi nærkontakt med en stor hval. Den kom opp av vannet bare 10-12 meter på lesiden for oss, med smalsiden til.. Det betyr at den har svømt på tvers av vår kurs og løftet seg opp rett under båten vår... Vi beveget oss da i 6 knop. Noe mer enn en diger rygg (10x3 meter), et fryktelig pust og en fontene fikk vi ikke se før den var borte og dukket opp igjen noen hundre meter lengre borte. Bra vi ikke ble løftet opp, eller enda værre kjørte inn i den. Men jeg regner med at de dyra har god kontroll, ihvertfall på dagtid når de er våkne.

 Kan det være Ponta da Pico (2351 moh) vi ser der framme..?

Tiden på havet har gått fort, vi er ikke ratløse eller slitne, men vi ser nå allikavel fram til å tre inn i landfaste omgivelser som ikke er i konstant bevegelse – for en liten stund. Aller mest ser vi nå fram til en varm dusj, en bedre middag (blir vel ikke før i morgen) og en ankomstpils på legendariske Peter's Sports-Bar i Horta.
Alt vel!

1 kommentar:

  1. Gratulere med 17.mai.Ønsker dere en riktig fin dag.Vi feirer dagen på Inntian.skal gå tog,grille og spise bløtkake.Været er fint.

    Hilsen Liv og Viggo.

    SvarSlett