Båten vår

Vi seiler med den båten vi har...

Skulle vi ventet med turen til alle syntes vi hadde en imponerende og stor nok båt til formålet så måtte vi antagelig bruke dagene/ukene/månedene/årene framover på å tjene penger til en slik. Det er ikke vår prioritering nå.

Men heldigvis for oss selv; vi er kjempefornøyd med den båten vi har! ..og vi vet at den er god nok for formålet (flere har seilt med tilsvarende båt før den samme strekningen og andre har seilt mye lengre med adskillig mindre båter). Båten har det vi trenger av bekvemmeligheter, og utover våren vil den også ha det den trenger for å ta oss trygt over store hav.

Her er noen brosjyrebilder av båten:


Båten er en 2003 modell Bavaria 36 AC som vi kjøpte brukt i 2008. 36 fot vil si sånn ca akkurat 11 meter. Dette er en tokabinversjon som er tilgodesett masse stuveplass, større toalett og større kabiner enn de mer vanlige trekabinsvariantene i samme størrelse. Det at alt blir litt mindre romslig i en 36-foter enn i en 42-foter gir oss bare en unik og nødvendig mulighet til å redusere kroppsomfang samt trene opp kroppslig smidighet - noe som ellers kunne blitt betraktet som nesten bortkastet arbeid.


..og her kommer noen orntligbilder av båten:
Båten heter Zita. For oss uten annen mening enn at det er et kort enkelt og greit navn (det er vist også en helgen som heter det samme + at det visstnok er et italiensk/romansk pikenavn, + at en drøss med hunder har det samme navnet). Navnet er i alle fall kort nok til å få plass på hekken. ..og så måtte vi jo ha et navn når båten skulle registreres diverse plasser. Vi har et inntrykk at alle gode båtnavn er oppbrukt - og gjenbruk er vel litt pinlig om man skulle møte navneforbildet i en eller annen havn.. tror det.


Se forøvrig siden "utstyr" om hvordan båten er utstyrt og klargjort for turen.