mandag 23. mai 2011

Azorene - Faial/Horta

 De som ikke har vært på Azorene før bør dra dit straks! Her er det kjempefine omgivelser, masse fin natur, utrolig hyggelige folk, masse god mat, enda mer god vin og et prisnivå som er langt under halvparten av det Karibiske/norske. Det er nesten synd at vi snart må dra herifra. Vi trives kjempegodt.

 Horta - hovedstedet og egentlig eneste byen på øya Faial. Masse portugisisk stemning.

Dagene her går med til små utfarter samt forberedelser til neste havstrekning; Azorene - Irland, ca 10 dager. Det er relativt mye som skal gjøres, men i løpet av uka legger vi ut. Akkurat nå venter vi på riggeren. Riggen fikk hard påskjenning de siste dagene på siste strekk. Nærmere sjekk av riggen ved ankomst viste at flere kordeleller på begge undervantene var røket. Så nye må tilpasses og monteres. Det blir nok riggeren som bestemmer når vi kan dra. Havna er full av langturbåter og de fleste har noe som skal gjøres.
.
  Horta

 En dag leide vi oss bil sammen med Avventura og kjørte øya rundt. Øya er ikke stor, uten stopp er den unnagjort på sikkert to timer. Men til gjengjeld er det mange spennende steder å stoppe på.

Vulkankrateret Caldero på øyas høyeste fjelltopp er et imponerende syn. Krateret er 2000 meter i diameter og 400 meter dypt.


Øya har fortsatt vulkansk aktivitet - iallfall ikke for lenge siden. I 1959 ble dette området rammet. En ny halvøy ble dannet, og dette fyret ble halvveis begravet. Senest i dag tidlig (mandag kl 07:30) var det jordskjelv her på øya med 3,9 på richters skal. Vi lå i båten og sov og merket derfor  ingenting. Legg merke til gangveiene inn til fyret, viser tydelig Portugisernes sans for det estetiske.

 Det er ikke mange badestrender her på øya, de fleste av de få har kullsvart lavasand.

Jordbruk i forskjellige former er hovednæringen. Det virker ikke som Tine har har vært her og sentralisert fasislitetene (..og dette er en del av EU!). Meieriprodukter er en stor eksportartikkel herifra.

 Kulturlandskap inne på øya

 Kyr og annet jurkrettur er det overalt.

 Alle båter som besøker havna her legger igjen et visittkort i form av et maleri på moloveggen eller en annen høvelig vegg i havna. Også vi. Motivet det samme som på Porto Santo.


 Asorene har et helt spesielt klima. Milde vintre og svale somre. Frodigheten er slående.  Akkurat nå er  det full vår her, løvtrærne er i ferd med å springe ut og småfuglene kvitrer. Palmene som det også  er mange av her bidrar nok til å skape en sydlandsk frodighet også på vinteren.

I kveld skal vi fra de norske båtene som er her ha bachalaou-fest på brygga... Så her må vi avslutte bloggingen for denne gang - selv om det er mye mye mer herfra som burde bli formidlet. Der er travelt å være langturseiler i havn og vi må prioritere. Bachalaoufest nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar