lørdag 30. april 2011

Første døgn - endelig til havs!

30.04.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 19.38.58N 62.22.19W
Distanse seilt siste døgn 103 nm (20 timer)
2082nm igjen i direktelinje til Horta

Foran et stort havkryss må Kong Neptun bringes i godlage. Her får han en god porsjon reservavin.

Da skummer vi endelig avgårde utover Atlanterhavet. Seiler nå i 5 – 6 knop fart på skarp kryss i 8 sekundmeter vind med 2-3 meter bølger på skrå inn forfra. Vi klarer å holde en kurs på 30 grader nord. Azorene ligger 50 grader  nord for oss, så vi seiler ikke direkte på målet. Men dette er akkurat som forventet. Solen skinner fra blå himmel og det er 27 grader varme. I området seiler også båtene Fryd (de ser vi), Rikaros og Leahnis (begge to et godt stykke foran men innenfor radiorekkevidde).

Saint Martin legges bak oss. Nå blir det uker til vi ser land igjen

Første døgn har gått greit. Mye gufsete vind opp mot 15 sekundmeter og rotete sjø da vi startet fra Saint Martin i går, men det hele roet seg litt ned utover natten. Skipperen var noe spent på hvordan den fulllastede skuta skulle oppføre seg på sjøen. Vi har aldri vært lastet tyngre enn hva vi er nå med ferskvann og diesel. Men det går kjempegreit. Vi ligger stødig i sjøen som ei gammel seilskøyte. Slik vi seiler nå ligger båten likevel mye på skrå og bevegelsene blir ganske krappe. Foreløpig er det bare matrosen som er nede for telling. Etter en dag eller to regner vi med at alle balansenerver er tilvendt den nye tilværelsen slik at vakter og måltid finner sin normale rytme. Det meldes iallfall roligere vind og mindre bølger i området utover dagen.
Ha en fin helg alle sammen – ikke glem å kommentere, spørre, hilse på bloggen. Vi laster ned alle kommentarer underveis. Meldinger på satelitttelefonen er også gratis (ingen meldinger motatt pr nå)
 
 

1 kommentar:

  1. Sjekk e-post på adressen til Zita.
    Hilsen mamma og pappa.

    SvarSlett