mandag 30. mai 2011

Azorene-Irland Dag 5; Smørrseilas, kuling og vindstille

30.05.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 45.26N 22.21W
Distanse seilt siste døgn 129nm (luftlinje)
675 nm igjen i direktelinje til Cork/Irland
 
Siste døgn har vært svært variabel seilmessig. Fra drømmeforhold i går ettermiddag med seilas på slør i 6-7 knops fart gjennom runde behagelige 4-5 meters bølger, til kyss mot stiv kuling fra NNV gjennom natten, til nesten vindstille i dag. Alle værfenomenene er akkurat som meldt. Vi motorkjører nå gjennom et lite lokalt høytrykk. Det vil ha passert oss i løpet av kvelden. I Bakkant av dette kommer masse medvind som vi skal surfe på et par dager fremover.
 
Ellers kan det meddeles at vi fra tid til annen ser hvaler, at i natt seilte en fremmed seilbåt forbi oss, at doen er tett igjen, at vi enda ikke er halveis men kommer dit i natt, at vi vurderer å finne fram votter til nattbruk, at vi har spart mye diesel etter to døgn rein seilas, at vi befinner oss nærmere New Foundland og Grønland enn Norge, at båt og utstyr (minus doen) fungerer helt fint - og til slutt - at vi ombord har det bare bra og lar dagene her på havet tidløst gli forbi.. ..noe annet valg har vi jo ikke her.
 
Ellers så synes vi det var helt topp å høre at Trond i båten Bogenvilla var kommet vell fram til Azorene. Han treffer vi nok igjen senere på denne turen, om ikke annet inne i Trondheimsfjorden en gang.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar