mandag 9. mai 2011

Dag 10 - Life is good!

09.05.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 30.54.76N 45.06.67W
Distanse seilt siste døgn 155 nm (snitt 6,45 knop)
930 nm igjen i direktelinje til Horta/Azorene


Det finnes ingen bedre måte å reise mellom gode opplevelser på enn å seile. Å seile i dagevis. Sansene renskes og sjelen masseres..

Livet ombord har funnet en god rytme. Vi spiser når vi vil, vi sover når vi ønsker og vi vokter når vi må. Vi speider utover endeløst hav, og om natten en enda mer endeløs stjernehimmel. Vi leser om vi lyster, eller vi bare lar tankene fly akkurat dit vi selv vil. Her finnes ikke, merkelig nok, tid for kjedsomhet. ..Og heller ikke, akkurat det ikke så merkelig, stress-stramme muskler eller dårlig samvittighet for ting det ikke er tid til. Hærlig! Her finnes bare hav, himmel, bølgende bevegelser og masse tid. Flust med tid! ..hverdagens største mangelvare. Til og med det å vekke nestemann til nattevakt haster ikke..
Life feels good!

Seilasen siste døgn; ingen motortimer (akk. motor totalt 56 timer 50 min). Kong Neptun må ha satt pris på å bli involvert i halvveis-sermonien i går. I alle fall så har vi hatt bemerkelsesverdig rolig sjø i frisk seilvind fra den riktige retningen siden i går (mye bedre enn hva værmeldingen tilsa). I går ettermiddag lå vinden på konstantb 8-9 sekundmeter fra NV, utpå kvelden og natten løyende til 5-8 og i dag formiddag på litt slappe 5 meter i sekundet. Hele tiden fra NV-NNV. Det er blitt mer tilskyende, men fortsatt dominerer solen. Bølgene er fortsatt små, men fra nord ruller det nå inn 4-5 meter høye havdønninger. Disse gjør ingenting med komforten ombord. Det føles bare som om at man sitter inne i en oppadgående heis hvert 30. sekund. Vi seiler igjen mot WP Horta da langtidsvarslene hele tiden endrer seg.

..og som sagt tidligere; Livet på tur er helt hærlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar