tirsdag 10. mai 2011

Dag 11 - Tropevarmen borte

10.05.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 33.07.33N 42.49.54W
Distanse seilt siste døgn 135 nm (snitt 5,6 knop)
792 nm igjen i direktelinje til Horta/Azorene


Vi merker for hver dag at vi beveger oss nordover. Nettene blir kaldere og dagene holder seg over 25 grader kun i solsteiken. Sjøtemperaturen har senket seg fra varme 26 grader da vi dro til 20,3 grader her vi er nå. Selv om vi fortsatt er langt sør – på bredde med Marokko har vi blitt nødt til å finne fram seilerjakker og gensere. Langbukser er forlengst tatt i bruk på nattevaktene. Dynetrekkene har også fått igjen dyneinnholdet sitt. Sist natt var guffen kald med sine 19,5 grader. Under nattevakten savnet vi faktisk luer og votter i den kalde vinden (ikke ironi). Vi er kanskje litt bortskjemte på varme temperaturer etter denne vinteren, men vi ser allikevel fram til en nordisk sommer med 22 varmegrader og lange lyse kvelder. Gårdagen avsluttet overskyet, i natt har det til tider vært bekmørk natt, men i dag tidlig er himmelen igjen knallblå her midt ute på havet.

Seilas siste døgn; Måtte motorseile i 7,5 timer i går kveld da den svake vinden snudde på NNV. Akk motorbruk til nå er 64 timer og 20 minutt. Gårdagen var preget av lette vinder og store havdønninger. Dønningene ga seg utover natten, men det ble en utrolig humpete bølgesjø i stedet. I natt har det blåst 5-7 sekundmeter fra nord. Fin fart for bare seil hele natten, men utrolig bråkete! Båten har hoppet, plasket, danset, rullet og smelt inn i bølger. Ikke store bølger men nok til at både lydkomfort og sovekomforten inne i båten reduseres betraktelig. I dag har bølgene normalisert seg igjen, bare lange flate dønninger. Og vinden er på tur ned mot det ikke seilbare. Stemmer værmeldingene blir det nå tre dager med svært lite vind. Blir nå å sjekke motorolje og sjøvannsfilter før vi fyrer opp til ei skikkelig lang motorøkt.

1 kommentar:

  1. Morro å se at det går så bra, ser dere holder bra fart. Full sommer i midt norge nå. Vi styker flagg og trener sekkeløp til den store dagen.
    Odd I og Tove

    SvarSlett