lørdag 14. mai 2011

Dag 15 - Motvind og stampesjø!

14.05.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 36.21.97N 33.48.01W
Distanse seilt siste døgn 122nm (snitt 5,08 knop)
278 nm i direktelinje til Horta/Azorene


Vi fatter oss i korthet i dag. Vanskelig å treffe de rijktige tastemne på tastasturet. Grei fremdrift siste døgn. Har klart stort sett rett kurs på Horta, men nå har vinden dreid og vi ligger over tyve grader feil/vest for øya Faial dit vi skal. Det kan bli et ekstralegg på opp til ca 100 nautiske mil.. Det å gå rett på for motor er ingen case, da er farten nede i 1-2 knop. Værmeldingene melder mer eller mindre denne vinden langt ut i neste uke..
Overskyet oppholdsvær i dag. Kaldt, 17 grader i natt og bare 20 nå. Vi sitter fullt påkledd med seilerjakker, bukser og ullsokker i den kalde vinden. Vinden blåser mellom 8 og 12 sekundmeter fra ØNØ til Ø. Grei vindstyrke men vi klarer ikke å seile mer enn maks 60 grader ppå sann vind med bølger imot. Med motorhjelp klarer vi 30 grader på relativ vind – dvs "vind over dekk". (det er ca 40 grader på sann vind litt avhengig av vindstyken). Tror vi har diesel nok til å fortsette slik helt fram. Utfordringen blir å etterfylle når alt er i bevegelse..

Bølgene er ikke store, 2 meter, innimellom noen større. De kommer rett imot og er forfærdelig rotete. Flere ganger i minuttet deiser båten med den relativt flate bunnen ned mot steinhardt atlanterhav. Det går bra, båten tåler det nok, men øremuskler og skjevemuskler strammes hver gang vi merker at båten enda en gang er i fritt fall. Litt utfordrende å bevege seg rundt, men det går bra det også.

I morgen blir det bursdagsfeiring ombord*. Det gleder vi oss til!

Ellers alt bra med båt og mannskap.

*Elin har bursdag! ..og alderen? Gjett selv; 28, 36, 47, 54, 63...

2 kommentarer:

  1. Kjære Elin. Gratulere med dagen. Stor klem i fra Liv og Viggo.

    SvarSlett
  2. Oss på Solbakken15. mai 2011 kl. 11:53

    Gratulerer så masse me dagen kjære mamma/ mormor!!:o)) Håpe du får en fin rolig dag på havet, sjøl om du heller skulla feira bursdag på land sammen me oss... Sondre va litt bekymra for at dåkker mått feire bursdag helt alein utpå havet, og for om morfar hadd huska å kjøpt gave...:o) Vi glede oss masse te dåkker kjæm jæm!! Gla i dåkker! Klæm fra Vetle, Sondre, Silje, Håkon og Tussi!

    SvarSlett