torsdag 12. mai 2011

Dag 13 - Stille hav og motordur enda en dag

12.05.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 34.15.88N 38.16.78W
Distanse seilt siste døgn 133nm (snitt 5,54 knop)
531 nm igjen i direktelinje til Horta/Azorene


Dagen i dag opprant med speilblankt Atlanterhav. Hele siste døgn har vi gått for motor. Nå og da klarer vi å fange opp en liten vind med seilene og tilføre skuta en ekstra knop. Så fremdriften er rimelig god og vi er litt foran skjema i forhold til 17. mai.  I natt har det vært skikkelig månelyst, men innimellom også kullsvarte skyer og litt yr - men ingen vind. Temperaturen var i natt nede i labre 18 grader. Men i dag skinner solen igjen og gir oss 24 varme grader. 

Vi har benyttet det rolige været og den bølgefrie sjøen i dag til å etterfylle diesel. For å etterfylle hovedtanken med kannene på dekk bruker vi hevert. Stikker bare en slange ned i kannen, suger prosessen igang og stikker den andre slangeenden ned i tankhullet. En 20 liters kanne tømmes på noen minutter. Vi har til nå brukt 160 liter diesel og brukt motor i 113 timer. Det gir et forbruk på bare 1,41 liter i timen! Det betyr at vi har masse diesel igjen til den gjenstående distansen. ..og vi kan i tillegg tillate oss ett litt høyere turtall med større fart når vi allikevel har motoren igang. Vi durer nå mot Azorene med 1800 omdreininger på maskinen..

 Etterfylling av diesel
 
Skipperen har bare en stor beskymring. Snusforrådet tar slutt idag. Det burde også beskymre mannskapet. Men de bryr seg ikke. Skulle ønske det gikk an å røre sammen en erstatning.  Hvis det finnes noen gode oppskrifter så send over.  Skriv den gjerne ned i kommentarfeltet under.  Vi har et rikholdig forråd av mat og kjemikalier ombord.

Nå skal Elin igang med baking av brød – og Rolf skal laste ned værmeldinger og planlegge neste dagers seilingsstrategi. Benjamin sitter fordypet i norske bøker – leser akkurat nå om Rundø-gutta på jordomseiling. Den er pensum for alle langturseilere.
Alt vel.

 Ett av de mange tusen portugisiske krigsskip som ferdes her i farvannet. Manetene som seiler rundt med eget seil på ryggen skal visst være svært så smertefulle å komme i kontakt med.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar