lørdag 28. mai 2011

Azorene-Irland Dag 3; På riktig kurs i lite vind..

28.05.2011 kl 12:00 UTC
Posisjon 42.40N 27.29W
Distanse seilt siste døgn 113nm (i luftlinje – 123 nm inkl krysslegg vestover)
951 nm igjen i direktelinje til Cork/Irland
 
Da har vi funnet riktig vindretning og har omsider fått svingt baugen rett mot Irland. Men 4-5 sekundmeter vind sparker liksom ikke så voldsomt ifra. Dieseldyret hjelper derfor litt til slik at vi klarer å holde en relativ grei fart (6 knop). Vi har diesel nok til å seile slik en del dager, men ikke nok til å nå Irland på denne måten. Så vi håper på mer vind fra den kanten, og enda litt mer fra vest, enn hva vi har nå. Iflg gribfilene vi laster ned skal vi få dager med masse slik vind... Men det følger jo fordeler med lite vind også. Bølgene er nå helt ubetydelige, bare en del gammelt svell som ruller båten litt. Det er relativt overskyet, innimellom veldig lavt skydekke, yr og dårlig sikt. Men det meste av tiden klarer solen å lyse igjennom skydekket, gi oss behagelige 20 varmegrader og en tørr og varm uteplass. Nettene er adskillig kaldere og råere. Full seilbekledning med dresser, langt undertøy og lue er da nødvendig.
 
Vi sliter på ingen måte med søvnmangel. Vi rullerer med tre timer vakt og seks timer fri gjennom døgnet. Lesestoff har vi mye av og mat har vi godt med. Eneste tillegsoppgave idag blir å etterfylle diesel fra kanner. Grei jobb når sjøen er så rolig som nå.
 
Vi ønsker Vetle en skikkelig fin 3-års bursdag der hjemme. Håper det settes til side noen gode kaker til vi kommer hjem og etterfeirer utpå sommeren en gang.
 
 

1 kommentar:

 1. Oss på solbakken29. mai 2011 kl. 11:23

  Vetle takke for koslig bursdagshilsen og bursdagsgave!!:o) Å no e d to her som lure på om mormor og morfar snart kjæm jæm, dæm skull jo kom jæm etter bursdagen te Vetle..
  Nytt bursdagsselskap her i dag, så vi får sje om d bli igjen nå kaka:o)

  God tur videre over havet!

  Klem fra Vetle, Sondre, Silje, Håkon, Tussi og lillekattn!

  SvarSlett