tirsdag 14. desember 2010

Vi er framme!Sendt fra satelitttelefon;

Vi er ankommet Saint Lucia! Passerte målstreken klokken 03:47:47 den 14.10.2010. Dvs at vi har brukt 22 dager , 19 timer, 47 minutter og 47 sekunder på å krysse Atlanterhavet. Desverre rotet vi bort 4 minutter på at vi bommet på mållinjen og måtten seile tilbake - det var bare så uvant med så mange blinkende og lysende  lys rundt båten..

Nå har vi fortøyd opp i Rodney Bay Marina.Vi har blitt tatt imot med både fruktkurv og rompunch på brygga - samt kalde pils.  Etter et par timer søvn nå så blir det for skipperen å dra på land og sjekke inn båt og mannskap hos immigrasjonsmyndigheter og tollvesen. Deretter kan vi vandre fritt og lovlig på fast landjord igjen! Spennende...

4 kommentarer:

 1. Knut Oddvar Larsen14. desember 2010 kl. 19:30

  Gratulerer! Dette var en flott prestajon. Nå kan dere kalle dere for ekte "sjømenn". Dette er noe annet enn å være mannskap på Fosenferja.

  SvarSlett
 2. Hei Elin og Rolf!
  Gratulerer med å ha kommet fram. ;D Well done. Vi har fulgt dere hele tiden, og det har vært veldig hyggelig å lese loggbrevene. Ser ut til at dere har hatt en fantastisk tur, og flotte opplevelser. Onsdag 17. nov. var vi og hørte på Elisabeth og Knut Øye kåsere om deres ferd med Nadia over Atlanteren. Veldig interessant. Vi kjøpte oss en ny båt i september, samme som dere, en 36 fot Bavaria, men med tre lugarer. I løpet av 14 dager, fikk vi solgt Glea (Sunwind 35) og hadde en ny båt i båsen. Så her går det fort i svingene. Egentlig ønsket Tor seg en "supstuga". Det ble "supstuga" med båt. Navn på båten har vi ikke blitt enig om ennå, jeg foreslår "Dronning Lars", men Tor er ikke enig. Bildet vi tok av dere på brygga før avreise i Trondheim ble veldig fint.
  Vi ønsker dere en riktig God Jul under palmene.
  Hilsen
  Tor og Solfrid

  SvarSlett
 3. Vel blåst! Kanonbra seiling utifra det æ kunne se av track, de som leda hele vegen holdt nok en mer nordlig rute tidlig i seilasen virker det som? Veldig artig å følge dere på denne reisen må være utrolig karakterbyggene å mestre slik tur. Kos dokker og nyt livet!
  Hilsen fra Tromsø og s/y Elinor (gammelbåten)

  SvarSlett
 4. Hei Rolf, frue og sønn.
  Jeg reiser meg og tar av min hatt i ærbødighet for hva dere har prestert. For en ikke sjøvant er dette ikke mindre en helt utrolig bragd.

  Etter 10 års snakk og planlegging (Rolf`s kommentar under en liten middag i Trondheim), må dette ha vært en "sinsyk" opplevelse.
  (en sindig trønder uttaler seg ikke i slike vendinger, jeg vet det, men for en landkrabbe er dette helt "sinsykt" godt jobba)

  Har vært innom sy-Zita fra tid til annen, så takk for at der har tatt oss med på en fantastisk reise i ord og bilder.

  Julen står å titter utenfor vinduet ser jeg, og denne uken har gått forbi i -12 til 22 grader, så det er jo litt godt å kunne drømme seg litt bort med flotte bilder av både sol opp og nedgan og + 30.

  Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et seilergodt nytt år. ps dere glemte vel ikke julepynten til båten ?

  Hilsen odd / sortering i grønn-gul og blå Rolf.

  SvarSlett