søndag 19. desember 2010

Saint Lucia - Rodney Bay


Det tar visst flere dager å restituere seg etter en Atlanterhavsfart ..være våken når man skal være våken og sove når man kan sove. I tillegg fylles de første dagene opp med en hel del ting som må gjøres; innklarering,  få levert seilene til rep, flere småreperasjoner, nettbank, proviantere og bunkre for videre seilas de neste ukene og månedene.  Det er med andre ord veldig praktisk å ligge i en stor marina som her i Rodney Bay. Her finnes det meste. Marinaen er stor og veldrevet etter alle komersielle prinsipper.

I tillegg har det vært fullt opp med ARC-aktiviteter denne uka; party hver kveld og premieutdeling som avsluttet det hele i går (lørdag). Partyfaktoren har vært meget høy på dette arrangementet. Men så blir man da også veldig godt kjent med de andre seilerne .Hver dag har det kommet nye deltakerbåter inn til havn. I skrivende stund er det fortsatt fem båter som ikke har nådd frem enda. Uansett, vi ble båt nr 122 over mållinjen av de 250 båtene som startet. Korrigert resultat, etter at motortimer er straffet og handicap regnet inn, er 75.plass i crusingklassen - av 168 båter! Vi er kjempefornøyde med resultatet - hadde på ingen måte trodd at vi resultatmessig skulle havne i den beste halvdelen.


Rodney bay - helt nord på øya Saint Lucia. Øya er et eget land.Omgivelsene er Karibiske på alle måter.


Denne båten selger frukt og grønnsaker i havna. Ingen lokale båter legger opp til særlig anonymitet. Klesvasken leverte vi til en "laundry-båt." Truser, hånduker og sengetøyble ble levert tilbake neste dag ferdig vasket, tørket, strøket og brettet.


Mye lokal mat og underholdning på ARC-arrangementetene. Desverre mye tid til køståing rundt mat-teltene. Men rumpunch-serveringen gikk fort unna. Den har de dreis på.

Planen var å dra videre sørover i dag, søndag. Men det har regnet noe alldeles forferdelig, så vi har hatt innedag i båten i dag - en fryktelig varm dag mao.  Vi har litt dataproblemer - får ikke sendt og motatt mail på skikkelig vis - så Mozilla Thunderbird og mailasail har blitt tilgodesett en rimelig mengde eder og forbannelser i løpet av dagen. Frustrerende å reise til ett av jordens paradiser for så å sitte svettende i dagevis over dataproblemer. Men nå funker programmene sånn måtelig igjen.

Vi skal nå seile til øya Bequia, ei lita øy imellom St. Vincent og Mustique, og feire jul sammen med de fleste andre norske båtene. Når vi kommer fram om et par dager (tar turen etappevis og ankrer opp om natten) blir det å starte juleforberedelsene.  Julehandelen blir å finne noe spareribs som kan grilles på stranden til julemiddag. Ellers gleder Elin seg fryktelig til å dra frem eska med julepynt. Juletre har vi ikke, men vi fikk kjøpt inn en kvast granbarimitasjon på Ikea i Las Palmas før vi dro derfra. Kommer til å bli ei kjempejul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar