torsdag 9. desember 2010

Dag 19 - Lenser unna vind og sjøSendt fra satelitttelefon;

Posisjon 09.12.2010 kl 19:00 UTC:
Nord; 14º 06 ' - Vest; 50º 06'
Seilt distanse siden Las Palmas; 2371 nautiske mil
Gjenstående direktelinje til St Lucia; 631 nautiske mil

Etter skipsråd i dag besluttet vi å stille klokka tilbake enda en time. Det er fint med lange lyse kvelder, men når frokosten begynner å havne i grålysningen er det greit å korrigere seg litt etter lengdegraden man
befinner seg på. Nå er det ikke mye klokka styrer her ombord. Stort sett bare nattvaktene og frokosten. Ellers er det solas gang og vindenes styrke som styrer det andre.

Vi har fortsatt sterk og fin seilvind. +/- 12 sekundmeter fra nordøst. Heldigvis dreier den nå mer øststlig. Vi har derfor spredd ut seilene til hver sin side av båten og lenser nå unna vind og sjø. Klarer akkurat ikke å holde rett kurs på St. Lucia, men det går fortest slik og humpingen blir noe mindre. Og så det meldes svakere vinder på lørdag - så vi får korrigere oss med ett kryss da.

De evige bølgene er her fortsatt, på 4 døgnet - dag som natt. Det positive med det er at vi får trent opp særdeles gode ankelledd og kjempegode gripemuskler i fingrene. Det går ikke an å bevege seg rundt i
båten uten å gripe seg fast i noe underveis. Heldigvis har vi lebrett på køyene så vi ikke ruller ut av sengene på natta. Skal man gjøre noe, må man begrense seg til å gjøre det med en hånd, - den andre hånden må
brukes til å holde seg fast. Alternativt kan man finne en god støttestilling opp mot ett skott eller en benkerygg og låse seg fast ved å spenne føttene mot dørken. Denne stillingen brukes nå under bloggskrivingen. Heldigvis er alle seilbåter konstruert med mange gode griperekker - både inne og ute, så det er bare bagatellmessige tilstander vi snakker om her. Vi takler det kjempegreit og sola skinner fra skyfri himmel også i dag.

Bølger er altså på ingen måte til hinder for at vi koser oss. Vi spiser god mat, ser på loggen at vi nærmer oss andre siden og konstaterer at vi seiler meget bra. Brun på kroppen og sunn i lunger og sjel blir vi også ved å tilbringe hele dager ute i sol og frisk luft. ..det er forbausende hvor fort dagene går her ute på havet... Elin har bakt brød i dag også. Rolf skal nå rake sammen inngredienser til middag; pølser, potetmos og hermetiske grønnsaker. Potetmos fordi den ikke ruller og fordi pølsene kan festes i den før servering - grønnsakene får vi blande inn i potetmosen.

Vi begynner nå å tro at vi skal kunne rekke fram til St. Lucia på selveste luciadagen den 13. desember - om fire dager. Time will show.

Denne bloggen som alle andre overfartsblogger er oppdatert via satelitttelefon - derfor følger ingen bilder med teksten. Men vi kommer med et utvalg bilder senere.

2 kommentarer:

  1. Artig å følge med på seilasen for oss som sitter her i vinterkulda. Det går vel litt i surr med vindretningene? Vanskelig å seile vestover med spridde seil når det står at vinden er nordvestlig og man håper på at den dreier vest?

    SvarSlett
  2. Spennende å se om dere rekker det til Lucia-dagen, husker vi snakket om det før du dro :-) Bloggen deres leses jevlig, utrolig nok mer spennende enn bekjentes blogger som handler om strikkeoppskrifter og muffins. Til tider høy sjø på jobb også, men vi står han vel av?! Lykke til, gleder meg til å høre mer.

    SvarSlett