mandag 13. desember 2010

Re: Dag 22 - venter på besøkSendt fra satelitttelefon;

Oppdateringen av dag 22 har visst blitt hengende igjen oppe i satelittene. Sender den derfor på nytt - en dag for sent. Vi er ikke i stand til å se vår egen bloggside her ute på havet så vi er avhengig av bloggehjelp hjemme mht tilbakemeldinger om oppdateringene kommer på nett eller ikke.

12.12.2010 kl 19:00 UTC
Seilt distanse siden Las Palmas; 2800 nautiske mil
Gjenstående direktelinje til St Lucia;198 nautiske mil

Vi har blitt skikkelig dyktige på seiltrim i løpet av denne overfarten. Spesielt gennakerseiling.  Nå kan vi seile med gennaker, topp trimmet med maks fart, i timesvis uten ett eneste lite blaffer i seilet. Ett perfekt seil for de forholdene vi hadde i dag tidlig; lett vind 3-4 sekundmeter fra sør. Vi startet derfor dagen med gode 5-6 knop direkte mot målet. Altså bare fryd og selvtilfredshet over nyvunnede ferdigheter. Men desverre - Plutselig og helt uten forvarsel spjæret den nye fin gennakeren seg på tvers og hele veien ned etter yttersømmen. 20 meter søm av tynn nylonduk er ikke noe vi begynner med her ute på havet - så nå er vi uten fungerende gennaker og må basere oss på de vanlige seilene våre. Uten forvarsel er ikke helt riktig - for en uke siden fikk vi en liten rift øverst oppe i seilet. Denne tapet vi etter alle kunstens regler med spinnakertape, men tydeligvis ikke godt nok. Det var ut fra dette punktet dagens skade skjedde. Det finnes nok mange gode seilmakere i Karribien så vi skal nok få seilet fikset igjen. Også genoaen vår trenger en omgang, mange sømmer i den ser faretruende dårlige ut nå. Bare bra at vi får mulighet til å støtte litt opp rundt lokal småindustri når vi kommer fram.

Etter hendelsen med gennakeren har vi bare motorseilt - mellom heftige lokale regnbyger. I forbindelse med regnbygene blåser det en del, alt fra fin laber bris foran bygen til kuling inne i bygen til vindstille etter bygen. Akkurat nå har vi motvind mellom to byger (føyer på før jeg sender mailen - bygene er borte men motvinden er her fortsatt..). Har derfor ikke dårlig samvittighet for at motoren durer og går under dørken.

I ettermiddag får vi besøk. Sigve (Rolfs bror) sendte tidligere i dag en satelitt-sms hjemmefra med melding om at de vurderer å ta seg en rotur over på søndagsbesøk nå i ettermiddag. Det blir kjempehyggelig. Elin har derfor stelt i stand med det vi har av kaffebrød her ombord  og Aleksander står nå forventningsfull på akterdekket og speider utover havet etter gjestene. De kommer nok etterhvert. Ingen spøker med å si at de kommer på besøk - og så kommer de ikke - neida, ingen gjør det.  Skal bli hyggelig med gjester ombord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar