fredag 10. desember 2010

Dag 20 - Nye fartsrekorderSendt fra satelitttelefon;

Posisjon 10.12.2010 kl 20:30 UTC:
Nord; 14º 07 ' - Vest; 53º 10'
Seilt distanse siden Las Palmas; 2547 nautiske mil
Gjenstående direktelinje til St Lucia; 452 nautiske mil

Endelig har vinden løyet til behagelige +/- 10 sekundmeter og de største bølgeskvalpene er borte. Bra, for vi begynner å bli litt bølgetrette nå. Det verste er at alle luker og ventiler må holdes lukket dag og natt på
grunn av sjøene som av og til kommer skummende over dekk. Dette bidrar til 30 innestengte varmegrader å sove i om natta - ikke optimalt. I tillegg blir aktivitetsnivået ganske redusert på andre måter av de store bølgene; ingen fisking, ingen lesing, alltid på vakt om neste storbølge skal klare å vippe oss ut av kurs. Dagene blir til spising, soving, vokting. Men heldigvis ser det ut til å rette på seg nå. Sjøen er i ferd med å flate seg noe ut nå - og værmeldingen sier enda roligere i morgen. Vi seiler fortsatt veldig raskt.

Sist døgn logget vi 171 nautiske mil (snitt 7,12 knop). Ny rekord for oss. Rett som det er surfer vi på bølgene/dønningene. Surferekorden er 14,5 knop. Egentlig en litt farlig sak med mye seil. En surf kan gjerne bli avsluttet med en "broach" - at båten skjærer seg inn i sjøen og snubler/legger seg kraftig over på siden. Vi har hatt noen sånne, men ettersom vi hele tiden har vært flinke til å tilpasse seilføringen til rådende vind - så har disse ikke vært så kraftige.

Vi skal nå starte helgen med en hjemmelaget fredagspizza. Blir nok ingen pils til, bare cola (det er noe skipperfrua har fått for seg - pils drikker man bare på land). Lite med TV-signaler her - så Norge Rundt, Nytt på Nytt og Skavland erstatter vi med en ny episode av Solnedgangen. Dette er et timesprogram som går på vesthimmelen hver kveld. Det blir uansett en kjempefin kulisse til middagsmåltidet etter at en ny solvarm, bølgeskvalpende og døsig dag på overfarten er tilbakelagt.

Ha en fin helg alle sammen - og ikke shopp dere ihjel på juledingser og annet julestæsj!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar