torsdag 23. desember 2010

Fra Saint Lucia via Saint Vincent til Bequia

Da er vi kommet fram til Bequia - juleøya vår. Vi har ankret opp foran ei hvit palmekledd sandstrand - sammen med mange andre norske og utenlandske båter. Julehandelen er ferdiggjort, maten iallfall. Vi fant ingen ribbe, spareribs eller julestek på butikken, så det blir indrefilet av svin og  grillpølse servert med medbrakt rødkål og surkål på julaften - ikke dårlig det!  Kalkun kunne vært et alternativ, fjørfe er visst det kjøttet det går på her nede - men stekeovnen i båten er ikke stor nok - og det å grille en hel kalkun ser vi ikke likt.

 På tur ut fra Marigot Bay, Saint Lucia

Grosse Piton og Petite Piton er kjente landemerker på Saint Lucia

Fjellene har de visst kallt opp etter ølet de har på øya.

På tur over til Saint Vincent - øyene her i området er stort sett i god synsavstand fra hverandre. 

 Vi tuller ikke med seiltrimmen.

 På øya Saint Vincent utfordret vi immigrasjonslovene ved å ankre opp i ei øde bukt uten å ha innklarert i landet først. Kun vi og den amerikanske båten Time Warp i bukta denne natten  ....og millioner av "knirkedyr" oppe i skogen da.


 To fornøyde besetningsmedlemmer.

På tur inn i Admirality Bay på Bequia. Fergen foran oss viste seg å værte ferga "Austråt" fra Trondheim. Ihvertfall har den vært det i sitt tidligere liv.  


Port Elisabeth i Admirality Bay er eneste "by" på Bequia. Eksotiske omgivelser - på ingen måte særlig ekslusive selv om prisene er det - 60 kroner for ett kilo tomater er drøyt. (til gjengjeld får man to liter rum for samme prisen, så da så).

 Julehandelen er unnagjort. To poser mat, litt brus, øl og vin.  Da er det bare å ta jolla tilbake til båten og nyte solnedgangen i den svale tropenatten. I morgen blir det julepynting og svømmetur over til stranda 50 meter fra her vi ligger.

Elin og Aleksander sier at julaften nå bare er ett år og to dager unna...
3 kommentarer:

 1. Ser ut som livet er bra for tida! God jul!
  Hilsen fra store og små i Korntrøberget barnehage.

  SvarSlett
 2. Takk for julehilsen på e-post! Det virker som om dere bare fortsetter eventyret i vakre og varme farvann. Og, det øllet så faktisk ikke helt pyton ut nei! Jauda, man har da drømmer, men vi er nok ikke "der" enda, synes vi har mye å utforske langs kysten her i nord den som har lever får sæ til slutt. Ha ei fortreffelig jul og godt nytt år!

  SvarSlett
 3. Hei ! Bildet der julehandelen er unnagjort så meget sommerlig og fint ut, stor kontrast til oss som skal feire jul i hytta på Storlien, minus 27 utenfor døra her nå, følger med dere, god jul og god tur videre!

  SvarSlett