lørdag 20. november 2010

Proviantering og siste innspurt før Atlanterhavet

Siste uke har vært meget hektisk og tettpakket med aktiviteter. Aleksander, vår sønn på 22 år, har mønstret på og skal være med som fullverdig mannskap over Atlanterhavet.

 Hovedaktiviteten sist uke har vært proviantering. Overfarten beregnes til 21 dager, i tillegg må man beregne 50% tillegg om det skulle ta lengre tid. Vi har derfor sørget for å ha et matforråd som dekker 30 dager ombord. Mye hermetikk og tørrmat for den siste delen av reisen. Her er litt av det vi har med oss;

380 liter ferskvann (vi har ikke watermaker)
36 liter juice
25 liter melk
150 bokser brus

Vi har med mye pasta, ris og løk, det holder seg veldig bra. I tillegg har vi kjøpt inn noen kilo kjøtt, vakumpakket og dypfrosset som blir levert rett før vi drar. Det skal kunne holde seg opp til tre uker i kjøleboksen. Foruten dette har vi kjøpt inn en del frukt og grønnsaker i både moden og umoden form.

Alt har vi fått stablet inn i båten ved å ta alle skjulte luker og rom i bruk. All drikke er stablet inn under dørken. Tørrmat og hermetikk er stablet inn under benker. Det eneste synlige er frukten og grønnsakene som henger luftig i salongen.

Vi har leid oss bil ett par dager, kjørt rundt på diverse varehus og proviantert. Det er mye som skal til når man ikke kan dra på butikken eller til naboen for å låne på tre uker.Innimellom all jobbingen har det vært mye festivitas. ARC-arrangementet er visst en stor begivenhet i Las Palmas. Vi har blitt invitert på flere fester sponset av Las Palmas Goverment samt  happy hour hver kveld. Nyttig - det utveksles mange ideer og råd mellom seilerne på disse arrangementene.Drikke bringes ombord. Alt blir plassert nede i kjølsvinet.Frukt og grønt vaskes før det bringes ombord og pappkartonger kastes. Alt for ikke å etablere kolonier med kakelakker eller annet utøy ombord.Innimellom alt har det vært demonstrasjoner av redningsflåter og bruk av nødutstyr.Utfordrende å få plass til alt - men nå er alt stablet og stuvet vekk.Bare frukten og grønnsakene henger luftig og synlig. Akkurat som i en riktig langturseilerskute. Vi får håpe at ikke alt modner samtidig...


I skrivende stund holder vi på å sjekke ut fra Gran Canaria. Skippermøte klokken 12:00. Så skal vi ta litt småhandling av ferskmat til de nærmeste dagene på havet... Deretter få satelitttelefonen til å fungere mot bloggen igjen.. Skal prøve å komme med en ny oppdatering før vi legger ut klokken 13:00 i morgen søndag den 21.november.

2 kommentarer:

 1. Hei! Ja det er et herlig liv der nede hos dere i syden før den store reisen begynner. Aleksander ser jo litt oppgitt ut der han ser på all provianten. Håper han har tatt med seg julekalender og video av Jul i Blåfjell. Blir det matlaus er det bare å ringe Peppes. De reklamerer med at de bringer pizza på døren. Dere får teste om reklamen holder. Her er alt ok. Familien har det bare fint. Hils til alle og kjør forsiktig! Steinar

  SvarSlett
 2. Det ser ut som dere har kontroll på det meste
  :-) Det blir et bra stykke ja... Her oppe feiret vi julebord på Rica Nidelven i går kveld, et lystig lag med godt oppmøte :-)
  Mange nye fjes og noen av de som har byttet beite.
  Rømmer fra kulde for 14 dager neste lørdag, reisemålet er Kata Beach på Phuket og det blir
  " bærre lækkert " Ønsker dere lykke til med overfarten og se opp for pirater :-) God tur.
  mvh. Rune Feragen

  SvarSlett