torsdag 25. november 2010

Dag 5 - Periodevis blankt hav og vindstille

Sendt fra satelitttelefon;

Posisjon 25.11.2010 kl 12:00 UTC:
Nord; 20 grader 54,3 minutter - Vest; 20 grader 11,1 minutter
Seilt distanse siste døgn; 105 nautiske mil

Rolige vinder også i dag. Seiler i ca 3 sekundmeter vind forenom tvers. Gjør bare 3-4 knop. Flatt hav og disig solskinn i dag. Det har siste døgn vært perioder med så lite vind at vi tidvis har valgt å gå for
motor, totalt 9 timer tilsammen. De fleste båtene i området går for
motor innimellom, noe som er fullt tillat, men det regnes tilleggstid når sluttresultatene etter seilasen skal gjøres opp. Men vi seiler ikke
denne regattaen med tanke på resultater. Vi seiler på tur, men må tilstå at man blir litt grepet av konkurranseinnstinkt med så mange seilbåter på havet samtidig. Vill jo liksom ikke komme sist i havn.

Akkurat nå ser det ut til at denne seilasen kan ta noe lengre tid for alle pga det rolige været. Det er merkbart varmere og klammere i luften nå. Til og med siste natt var varm - og klam.

Det er utrolig fint med nattevakter under slike forhold; fullmåne, stjerneblankt, flatt hav og lydbok/musikk på øret. ..og av og til kommer det delfiner innom også på nattlige besøk. Ingen problemer med å få nestemann på nattvakt under slike forhold - selv om klokken er 12, 3 eller 6 på natten. Men så er det ingen som skal på arbeid klokken 8 om morgenen heller. Vi har felles frokost ca klokken 9 om morgenen. Vi begynner å komme i en god døgngjenge nå.

Foruten de periodevise besøkene av delfiner så har vi observert hvaler, sett mange havskilpadder og dratt opp den første gullglinsende doradaen.


Hilsen alle oss her ute på havet.

2 kommentarer:

  1. Hei. Da har jeg forsøkt å sende dere ei melding på iridium - håper den kom fram:)
    Fortsatt god tur!

    SvarSlett
  2. Hei, Har også forsøkt å sende dere et par sms meldinger på satelittelefon. Fått noen fra Morten R, Asker?

    SvarSlett