fredag 12. november 2010

Las Palmas og ARC-fest!


Vi er i Las Palmas og ARC (Atlantic Rally for Cruisers)-arrangementet er i full gang. 250 seilbåter er påmeldt og samlet her og vil starte overfarten over Atlanterhavet neste søndag den 21.november klokken 13:00. Men før det så er det 10 dager med fest, seminarer, sikkerhetssjekker, bunkring og proviantering. Det er mye man skal passe på før man legger ut fra brygga og er overlatt til seg selv på havet i tre uker. Derfor er det veldig greit med et slikt arrangement som dette. Mange gode råd og anbefalinger å plukke opp på seminarene, og betryggende med sikkerhetssjekkene som utføres av fagfolk.

Det blir en hektisk uke framover nå med innkjøp av mat, bunkring av gass og diesel, og stuving av alt sammen i båten, samt sjekking og testing av kommunikasjonsutstyr osv. Kjempespennende prosjekt!

Aleksander kommer i dag med fly fra Gardermoen. Han skal være med oss over Atlanterhavet. Det blir en kjempefin anledning for oss å etterpusse samt justere litt på barneoppdragelsen.

Vi har nå lært at distansen over Atlanterhavet ikke vil være 2700 nautiske mil, men nærmere 3000 nautiske mil. Den fornuftigste ruta er å seile sørover mot Kapp Verde-øyene til man finner passatvinden, og så svinge til høyere og seile seile vestover mot Karibien. ..og så sies det at været bare vil bli varmere og varmere etterhvert som man kommer sør og vest. Godt å vite når det bare er 24 grader her nå.

Havna i Las Palmas fylles opp mer og mer for hver dag med langturseilere som skal over Atlanterhavet.
 
Skuta er pyntet til fest med full flaggføring. Startnummer har vi også fått. Startnummer 246. Alle båter blir "tracket " underveis med en såkalt "yellowbrick". Disse dataene blir fortløpende underveis lagt ut på internett så både arrangør og de der hjemme kan følge med posisjon fart osv. Skal legge ut link senere.Sikkerhetssjekk. Arrangøren sjekker alle båter med tanke på riktig og tilstrekkelig sikkerhetsutstyr ombord. Vi fikk skryt for velholdt båt og for så og si ingen mangler på lista. Eneste mangel var en fløyte som skulle vært montert på Lifeslingen (I den gule posen bak på rekka). Den er innkjøpt nå.Jerry the Rigger har sjekket riggen vår. Forsikringsselskapet vårt Admiral Boat Insurance har vært så forutseende og tilbudt alle sine kunder gratis riggsjekk av profesjonell rigger forut for dette arrangementet. Attesten fra Jerry etter sjekken var at han ikke skulle ha noen betenkeligheter med å være med båten vår over Atlanteren med tanke på riggens tilstand.Seminarer. Vi har fått med oss seminarer om proviantering, håndtering av nødsituasjoner til havs, rigg og riggkontroll samt seminar om vær og ruteplanlegging for Atlanterhavet. Elin syntes det var til å bli skremt av - alt som kunne gå galt.   Men det er jo det dreier seg om; ta høyde for det værste - og nyte det beste.Trivielle gjøremål. Klesvask. Med gjevne mellomrom må også T-skjorter og sengeklær vaskes.


Vår neste etappe.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar