mandag 29. november 2010

Dag 9 - skarp kryss mot Florida!Sendt fra satelitttelefon;

Posisjon 29.11.2010 kl 12:25 UTC:
Nord; 17º 39' - Vest; 27º 28'
Seilt distanse siden Las Palmas 967 nautiske mil

Det ble pringles og cola til middag i går, med bananer til dessert. Skal det spises bananer i dag må det bli med sugerør. De er ikke råtne, bare forferdelig modne. Ikke for det, de fungerte utmerket som bananospålegg påsmurt brødskivene til frokost i dag tidlig. 

Vi har nå i 25 timer seilt skarpt opp mot vinden fra sør-sørvest og nå etterhvert sørvest. Det betyr 25 timer på skrå. Det blir nok å fortsette slik litt til inntil vinden er såpass vest at vi slår sørover igjen uten å gå for mye øst. Vi kurser akkurat nå direkte vestover og nordover ..mot Florida. Når vi utpå ettermiddagen blir presset med kurs for New Foundland bauter vi sørover. Det er ulike oppfatninger her ombord om hvor artig det er å seile slik.

Vi klarer å holde maks 45 grader på sann vind med autopilot uten å miste fart. For øyeblikket seiler vi i 6,5 knop slik. Vi kan gå skarpere på vinden men da må vi håndstyre for ikke å miste fart. Det gidder vi ikke.

Tror vi har vært heldige med rutevalget vårt så langt. Vi har for flere dager siden valgt å gå i sørkant av det meldte lavtrykket som nå er rett nord for oss - akkurat så pass i sørkanten at vi har god kryssevind uten de store bølgene. Vi har nå bølger på ca 1-1,5 meter i tillegg til havdønninger på 3-4 meter. Havdønningene gjør lite ut av seg annet enn å redusere sikten. Skal vi se andre båter i horisonten er vi avhengige av at både vi og den andre båten er på toppen av en dønning samtidig. Vi har heller ikke sett noen av de andre båtene sist døgn, bortsett fra noen sporadiske lanterneblink i det fjerne på natten.

Sist natt var overskyet og tidvis veldig mørk. Det er veldig spesielt å krysse i 6-7 knops fart rett inn i svarte natten og med bølger som spruter inn over baugen. De eneste lysene er morild som skylles over dekk og langs siden av båten og grønnskjæret av styrbord topplanterne som i krengingen lyser ned i sjøen og gjør alt bølgeskum lysegrønt.

To vellvoksne flyvefisk i god sildestørrelse endte i natt sin flyveflukt bak i cocpiteten hos oss. Flyvefisk kommer IKKE til å stå på menylisten her ombord. Til det var den stramme lukten av fiskeslim for uappetittelig.

Vi er ved godt mot og skal i dag satse på noe tyktflytende til middag. Løse inngredienser kommer til å rulle av tallerkenene og suppe kommer til å skvulpe ut. Så det blir nok noe med lapskauskonsistens fra blikkboks.

Ellers så kan det nevnes at vi i dag har 27,8 varmegrader, og en sol som tidvis klarer å vise konturene sine gjennom skydekket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar