tirsdag 23. november 2010

Atlanterhavet dag 3Sendt fra Satelitttelefon;

Posisjon 23.11.2010 kl 12:15 UTC:
Nord; 24 grader 20,4 minutter - Vest; 17 grader 49,7 minutter

Vi går i dag inn i vårt tredje døgn på overfarten og alt er kjempebra ombord. Ingen er sjøsyke og alle er blide. Vi seiler nå en sør-sørvestlig kurs mot Kapp Verde-øyene. Tanken er å seile sørover til vi finner de stødige passatvindene som skal dra rett vest over Atlanterhavet. På værkartene våre nå er passaten så langt sør som ved 17 grader nord. Altså enda noen dagsseilaser herfra.

Seilasen fram til nå har gått kjempefint. Litt rolig vind første og andre dag; 5 - 8 sekundmeter medvind. Men med fullt storseil og gennaker ute har vi likevel klart å holde god fart. Gennakeren er ett fargesprakende seil på ca 90 kvadratmeter som drar båten veldig godt i lette vinder. For sikkerhets skyld tar vi ned genakeren og ruller ut genoaen om natten. Gennakeren er det eneste seilet vi må ut på framdekket for å sette eller ta ned. De resterende seilene håndterer vi fullt og helt fra cocpiten bak i båten. Det er en langt tryggere
seilhåndtering i mørket om det plutselig skulle blåse opp.

I dag blåser det litt friskere; 8- 11 sekundmeter, så vi seiler kun for vanlige seil i ca 7 knops fart. Solen skinner og det er 25 graders shortsvær på dagene. På nettene må vi fortsatt trekke på oss treningsbuksa og fleecegenseren - men det er vel forhåpentligvis bare inntil videre.. Bølgene har så langt vært veldig snille. Båten dupper og gjynger i sjøene, men det er bare kosebølger å regne. De er bare litt utfordrende når vi skal lage mat i byssa. Alt ruller - selv om det ikke er rundt. Men vi har kjøpt inn masse antiskliduk og komfyren henger uansett tverrskips vanrett i sine opphengskroker - så det er ingen problemer med matstellet. Snart blir dette den naturlige måten for oss å tilberede mat på.

I dag ser vi kun tre andre båter i horisonten rundt oss - så det begynner å bli litt spredning på de 250 båtene som sto på startstreken. Dere der hjemme med internettforbindelse har faktisk bedre muligheter
enn oss å se hvordan de forskjellige båtene ligger an. Alle båter "trackes" og legges ut på http://www.worldcruising.com/ sine nettsider (yellowbrick-tracking). Vi har startnummer 246. Vi takker Sigve for å ha oppdatert oss om vår status via internett og Iridium sms. Vi håper flere vil sende oss sms-meldinger via denne tjenesten som er veldig enkel og helt gratis for alle å bruke - se hvordan det gjøres under fanen "kontakt oss" øverst på bloggsiden vår. Vi vil sette stor pris på alle meldinger. Dette er faktisk vår eneste kilde til livstegn fra sivilisasjon og fastland i mange uker framover (bortsett fra de værmeldingene vi laster ned, diverse rapporter fra regattakontrollen).

Vi skal følge opp med nye rapporter om hvordan livet utarter seg her ombord i ukene framover. Følg med - plutsdelig oppdaterer vi med en ny blogg.

Hilsen oss alle tre utenfor Afrikas kyst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar