søndag 21. november 2010

Da dar vi til havs i tre uker!

Aleksander, Elin og Rolf rett før start

 
I dag legger vi ut på en tre ukers seilas over Atlanterhavet; fra Las Palmas på Gran Canaria til St. Lucia i Karibien. Vi beregner 21 dager. Det kan bli noen dager mere og det kan bli noen dager mindre. Uansett det blir det lengste seilstrekket vi noen sinne har gjort og det blir omtrent det samme seilstrekket som Columbus tok i 1492.

Vi anser å være vel forberedt, men det kan alltids dukke opp overraskelser underveis. Uansett er det spennende å legge ut på en slik etappe. Været de første dagene meldes å være bra. Vi kommer til å seile sørover mot Kapp Verde øyene de første dagene. Det kan etter noen dager være fare for for lite vind pga ett høytrykk i området. Vi har med bare 230 liter diesel. Det tillater bare 120 timer(5 døgn) motorkjøring.  Værmeldinger vil vi plukke ned underveis ved hjelp av satelitttelefon. Mobiltelefonen vil ikke funke der ute.

Vi minner om at det er fullt mulig og helt gratis å sende meldinger via internett til vår satelitttelefon. Se hvordan det gjøres under fanen "kontakt oss" øverst på denne siden. Unngå bruk av Æ, Ø og Å. Vi vil helt sikkert sette pris på livstegn fra fastlandet underveis.


Vi vil forsøke å oppdatere bloggen vår ved ugjevne mellomrom underveis. Det blir med tekst og lite bilder.

Ha ei fin julestrid der hjemme - vi skal kose oss på havet - så godt vi kan!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar