fredag 26. november 2010

Dag 6 - Dupper fortsatt avgårdeSendt fra satelitttelefon;

Posisjon 26.11.2010 kl 12:00 UTC:
Nord; 19 grader 40,1 minutter - Vest; 21 grader 55,7 minutter
Seilt distanse siste døgn; 105 nautiske mil

Roen har senket seg ombord. På mange måter. Sjøen har vært rolig hele tiden. Vinden er til tider alt for rolig. Aleksander sitter rolig og leser. Elin ligger rolig henslengt på akterbenken med Ipoden på øret. Rolf sitter rolig og venter på neste vindblaff som må samles opp i seilene for å få litt framdrift. VHF-radioen har også stilnet av. De andre norske (prate-) båtene har kommet ut av radiorekkevidde for oss, og vi har kommet så langt fra Afrikas kyst at vi slipper å høre på musikk og skitprating på kanal 16 og 77 hele natten. Meget dårlig radiodisiplin i Afrika - virker som noen har skaffet seg VHF og kjører sine egne ptateprogrammer over VHF-nettet.

Det er allikevel utrolig hvor fort tiden snegler seg av gårde når det er så rolig som nå. Plutselig er dagen omme og vi får nesten ikke tid til å lage middag engang før mørket ramler på i løpet av 20 minutters tid i
halv syvtiden.

Slik det ser ut nå kan nok denne overfarten ta litt tid. For det første er det lite vind, for det andre ser det ut til at vi må lengre sør enn først antatt før vi får stødig vind vestover. I slutten av helga meldes det motvind og etterpå det en periode med ingen vind. Foreløpig beskymrer det oss lite. Vi får ta dagene og vindene som de kommer. Vår seilingsstrategi er å benytte de vindene som til enhver tid er til å avansere mest mulig sør og deretter mest mulig vest. Vindtrekket har i dag dreid i mer nordlig retning (fra nordvest i går), og det medfører at vi i dag har fått satt turboseilet vårt igjen (gennakeren). Det er faktisk et meget effektivt seil. Med det kan vi under gunstige forhold seile fortere enn vinden blåser. I fem knops vindhastighet kan vi faktisk sløre i 6 knops båtfart. Det benytter vi oss av nå.

Vi har nå ca kurs vest for Kapp Verde-øyene. Håper å komme oss godt vest for denne øygruppen. Vi har hverken detaljerte papirkart eller elektroniske kart for de kystnære områdene der - så det tryggeste vil være å seile forbi i god avstand.

Ellers så har det blitt veldig varmt - døgnet rundt. Sist natt trengte ingen av oss mer enn T-skjorte på over-kroppen under nattvaktene. Det er nok tid for å stuve vekk fleecegenserne.

Takk til dere som har sendt meldinger siste døgn - vi setter stor pris på alle meldinger og oppdateringer vi får! Vi ser for øyeblikket ingen andre båter rundt oss, bare blått hav, 360 grader horisont, en tropehimmel full av skydotter - og delfiner - til tider mange delfiner.

Det er med andre ord veldig rolig her ..og det må for all del ikke forveksles med ensformig..

God helg alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar