fredag 5. november 2010

En jubeluke er over - Las Palmas neste

I skrivende stund går Silje Håkon, sondre og Vetle av flyet på Værnes etter ei uke på Gran Canaria. Det har vært kjempetrivelig å være sammen med dem hele uka. Sondre og Vetle har sovet over i båten sammen med mormor og morfar i to netter. Kjempestas for alle. De har også sjarmertresten av brygga med mye utagerende sjørøveraktivitet. Det har gått spesielt hardt utover mannskapet på den dansk-norske båten Frøja. De har havnet under kraftig kryssild og blitt kommandert ut på planken stort sett hver gang de har passert båten vår. Ikke rart at de da til sist ser seg nødt til å alliere seg med sjørøverne i båten vår og bidra til mytteri av egen skute. Så til slutt var det altså skipper morfar som måtte gå planken - flere ganger.Oppvigleri. Med sjørøvere i båtene blir det lett bråk og slåssing på brygga. Her er Sondre og Jørn i fra båten Frøja i fri sjørøverutfoldelse - etter at morfar har blitt sendt ut for planken (bryggekanten) flere ganger. Dette er også behørig dokumentert i tekst og bilder på denne linken; http://www.froeja.com/Vi har også vært på dyrepark. Palmitos Park. En kjempefin park med mange eksotiske fugler, delfiner, kenguruer, aper og mye mer. Vi fikk med oss både fugleshow og delfinshow. På fugleshowet ble store ville fugler som ørner, gribber og storker sluppet ut i fri flukt - ..og de kom tilbake igjen. Delfinshowet var storslagent og imponerende.

 Familien samlet sammen med papegøyene


 
 Delfinshow


 Sondre klapper en levende delfin!


 
 Sondre står ved siden av en orntlig ørn - American Bold Eagle.


Smådyr som man kan plukke opp ifra bakken selv er vell så spennende som de dyrene vi har betalt for å se. Her har Sondre fanget en firfirsle i hånden - ikke alltid like lett å fange, men denne fikk vi tak i.Etter at vi flyttet båten til Puerto Rico ble det den fine stranden her, med importert ørkensand fra Sahara, som ble basen for strandlivet.Det er litt rart å sitte tilbake i båten når de har dratt. Kanskje er det hele åtte måneder til vi ser dem igjen...


Uten orntlige sjørøvere ombord kan ikke skuta føre sjørøverflagg. Sånn er det bare iht sjørøverkonvensjonene. Flagget må derfor fires og pakkes ned i påvente av at de mønstrer på igjen.


I morgen setter vi kursen nordover til Las Palmas. Det blir vi værende å forberede Atlanterhavskrysset som starter den 21.november. Aleksander skal være med over Atlanterhavet og kommer flygende nedover den 12.november. Det ser vi selvfølgelig kjempemasse fram til.

1 kommentar:

  1. Vi skal ta godt vare på sjørøverne vi:) og plutselig er dere tilbake igjen!

    SvarSlett