fredag 23. juli 2010

Vi drar fra Shetland

Lerwick havn i dag tidlig.
 

Nå har det seg slik at vi har vært på Shetland før og besøkt alle de fine plassene; Sumburgh head med sine lundefugler og fyrtårn, Jarlshof med sine utrolig godt bevarte jernaldertufter, Inionianstranden med bølger fra to sider og Scalloway som er sentral i norsk krigshistorie. Så vi hoppet over alt dette denne gangen. Vi har heller gått på pub - og startet med aktiviteten "bus-jumping". På puben spilte de lokal musikk. Tror det var Travvelin Strawberrys som spilte - hørtes iallfal slik ut  - om ikke annet hadde de stjålet kompet fra "støveldans" og "Nissemann" (dårlig gjort, de kunne heller ha funnet på noe selv!).

Bus-jumping går ut på å ta første buss til ett eller annet sted og se hva en ser. Da får en iallfall sett og opplevd andre ting enn bare de nære omgivelsene rundt båthavna. Filosofien er at går det en buss til en plass så bor det også folk der med de fasiliteter det medbringer. Vår buss gikk til et fergeleie. Ikke noe annet. Når da neste buss ikke går tilbake før om to timer er det mest naturlige å gjøre å ta fergen fram og tilbake i ventetiden. Slik fikk vi også sett fergeleiet på øya Yell. Fine opplevelser.


Elin på ferga ut til øya Yell.
 

Ellers består Shetland stort sett bare av et bølgende grønt landskap av lave åser og torvmyrer og ikke ett eneste tre eller en eneste buskevekst å se. Tilsynelatende særdeles gode oppvekstvilkår for sau.

Dette bildet kunne vært tatt hvor som helst på Shetland...

 
Ett nytt fenomen har dukket opp rundt navigasjonen. Tidligere var det bare værgudene og Elins tilbøyelighet til å sove lenge som bestemte når vi kunne legge ut fra havn. Nå må vi også ta hensyn til tidevann og tidevannsstrømmer. Derfor legger vi ut tidlig i dag med kurs for øya Fair Isle.

Fair Isle er kjent for sitt rike fugleliv og sine strikketøysprodukter. Skal bli meget interessant  å se nærmere på...


Lerwick i dag

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar