tirsdag 20. juli 2010

Shetland?

I følge kartplotteren er vi nå ved Shetland. MEN vi ser ingen øy! Enten har de ansatte på Navionics gjort en slett jobb med å gi øya riktige koordinater eller så er sikten langt dårligere enn vi tror. Det faktum at det er mobilnett her vi befinner oss nå styrker mistanken om dårlig sikt. Radaren bekrefter også at det er noe mer massivt enn sjøvann foran oss. Så da blir det å fomle seg fram til havna i Lerwick i løpet av kvelden.

Ellers registrer vi at vi har kommet over på den vestlige halvkule. GPSen har gått over fra å vise lengdegradene i østlige grader og minutter til vestlige grader. Da er vi jo på en måte kommet til andre siden av jordkloden allerede.

Overfarten har gått helt fint. Båten har fungert, været håndterbart med både god seilbør, perioder med vindstille, striregn, sol, tåke og nå medvind. Elin har vært litt "uvell" av all rullinga, men krabbene er like sultne enda.

Nordsjøen er en overraskende øde plass. Foruten en del oljeplattformer har vi ikke sett andre båter enn en enslig seilbåt i synsranden helt i starten.

2 kommentarer:

  1. Hallo! Rote dåkk fortsatt rundt og leter etter lland? Prøv å følge etter måsen! Et gammelt sjømannstriks som kom lenge før GPS! Alternativ kan dere jo dra tilbake til gamlelandet og følge den alternative ruta Sigve har sendt dere! Håper dere ikke har glemt morsmålet og navna på slektninger i Norge. God tur videre!

    SvarSlett
  2. ..Problemet er bare at vi ikke ser noen måser i tåka!

    SvarSlett