søndag 18. juli 2010

Ny rapport fra Bulandet..

Vi ligger fortsatt til kai - på Bulandet. Visste ikke det kunne blåse så lenge og så konstant fra samme holdet. Men det vet vi nå. Vi vet også at NRK P1 på radio sender sine program i reprise, opptil flere ganger i uka. I kveld er det meldt stiv kuling igjen. I dag har det bare blåst liten kuling - men til gjengjeld hele dagen. Når en sitter i en seilbåt tjoret fast til brygga er det ikke vanskelig å høre at det blåser, ulingen er konstant oppe i riggen.

Men vi har ingen problemer med å få tiden til å gå. Vi har faktisk jogget (riktig - du leste jogget) alle veiene her ute på Bulandet  Dette imellom hverdagslige sysler som klesvask, spising, soving og lesing. Ellers så har vi prøvd oss på kortspill. Det er mange år siden vi har hatt tid til denslags. Ikke greit å huske hva som er hva. Men vi har funnet en variant som som er spillbar, sikkert en miks mellom det meste - men det funker.

Hvis værmeldingen holder stikk vil vi stikke til havs i morgen. Det er meldt mindre vind fra i morgen tidlig - 8 m/s fra sørvest. Det er riktignok omtrent midt imot, men vinden skal dreie på sør utover dagen for så å bli nordøst utpå tirsdag/onsdag. Det er også meldt uhorvelige mengder nedbør på tirsdag. Det er rimelig å tro at Nordsjøen heller ikke vil ligge speilblank og vente på oss etter all vinden som har blåst i det siste, men det er jo greit å få testet hvor sjøsterk skuta og mannskapet er. Det viktigste er at været er håndterbart den tiden overfarten er beregnet, og det er det i et par døgn framover nå. Blir det for ille i starten kan man jo snu. Neste "værvindu" for overfart er ikke før mot neste helg - iflg langtidsvarslene. Overfarten til Shetland er beregnet til ett og et halvt døgn. Vi melder fra når vi drar.


Hverdagssyslene er omtrent som hjemme. Elin vasker klær...


..og Rolf oppdaterer seg på boklig lærdom.


 

Det har blitt god plass ved gjestebrygga. Alle de andre båtene har blåst inn i fjordene.


Nordsjøen ligger og venter på oss..Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar