fredag 30. juli 2010

Inverness - Skottland

Da har vi vært ett par dager i Inverness. Fått utforsket litt av byen og ikke minst fått handlet inn en del båtytstyr som er påkrevd for de store havoverfarter. Vi har nå klatret et par sluser opp i Caledoniakanalen og har dermed forlatt sjøvannet til fordel for ferskvann under kjølen. I morgen drar vi videre opp over kanalen, og seiler via Loch Ness og ned mot Irskesjøen på andre siden. 29 sluser totalt. Det blir en anderledes helgatur. Ellers er alt bare bra. Skulle gjerne ønske oss litt varmere vær og mer sol, men det kommer vi nok til etterhvert. Inntil videre får varmeapparatet gjøre nytte for seg.


Nesten til topps i den første slusen. Spennende å prøve dette for første gang. Helt udramatisk, og vi var den eneste båten som ble løftet opp da vi kom inn. Det blir nok trangere om plassen etterhvert.

Rolf i drømmeland. Endelig har vi kommet til en plass med båtutstyr i massevis - og til priser man bare kan drømme om hjemme.


Zita i ferskvann. Kanskje for første gang.


Ettersom vi skal seile gjennom Loch Ness har vi tenkt å avdekke mysteriet om Nessi en gang for alle. Regner med at maggot eller standard fluer ikke holder som agn. Derfor egner vi opp med skikkelig monsteragn - fra skittentøysekken. Regner med at et monster ikke kan motstå hverken sure strømper eller brukte truser - ihverfall ikke når det i tillegg er dynket med norsk juleakevitt (tenkte å bruke Highland whisky, men regner med at det er brukt før, og som vi vet uten hell). Kommer tilbake til om det blir noe resultat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar