søndag 25. juli 2010

Fair Isle


Fair Isle er ei perle av ei øy. Inntrykket er sikkert godt forsterket av det fine været vi hadde her. De fleste seiler forbi denne øya, sikkert pga av den sterke strømmen rundt, alle undervannsskjærene som ikke er merket med staker og alle advarslene på kartet om at området bør unngås. Vi tok likevel sjansen og fikk en fin kveld og natt på øya.På tur over til den andre siden der befolkningen bor.


Vi passerer "sentrummen"
Kveldsstemning i havna.Vi har nå seilt over til Orkenøyene. Kom hit til Kirkwall i går kveld. Regner med at vi tar oss en rundtur på øya i morgen - mandag. Har sjekket opp bussrundturmuligheter. Da blir det å se nærmere på Skara Brae og Ring of Brodgar.


Midt ute på havet mellom Fair Isle og Orkenøyene kom denne karen flygende sammen med en del kompisser. Han skulle på liv og død trene stupdykking mot vindgeneratoren vår. Det ble på død...  Svizzz (den normale lyden av vindmølla) BRRRRRR (høyst unormal lyd) og TOKK -TOKK  -  og en uformelig og totalt livløs fjærbunt lå igjen i vårt skjølvann... Trist.

Elin innså før ulykken var skjedd at aktiviteten var høyst hazardiøs og gjorde fortvilte forsøk på å jage bort ternen - men til ingen nytte.  I følge vår nyinnkjøpte fuglebok på Shetland er den mest lik den meget sjeldene Gull Bill Terna..., men den kan også være litt lik den mer vanlige Sandwich Terna.. (sorry, men fugleboka er på engelsk). For å unngå represalier fra fuglevernere har vi gjort bildet litt utydelig slik at artsbestemmelsen blir litt vanskeliggjort.Dette er sikkert UK`s svar på Selburosa. Iallfall er det slik de vell kjente strikkevarene fra Fair Isle ser ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar