tirsdag 13. juli 2010

Florø

Vi kom til Florø i går kveld etter å ha seilt fra Måløy utpå ettermiddagen. Turen gikk gjennom "fjordene" på innsiden av Bremangerlandet. Har vært i Florø i hele dag og blir her også til natta. Stor fin båthavn og en koselig by. I morgen planlegger vi å dra til Bulandet - Norges vestligste bosetning - og vente på grei bør over til Shetland. Ser ikke så bra ut de første dagene, men det må vel bli bedre til helga. Utgangspunktet Bulandet er ihvertfall ifølge målinger på kartplotteren det utgangspunktet som gjør overfarten kortest - 175 nautiske mil (35 timer med 5 knops fart). Vi kunne sikkert ha dratt med det været som er nå også, men det er greit å gjøre seg litt varm i trøya før man legger ut.

 
"Fjordseiling" mellom Måløy og Florø


Elin til rors mot Florø. Det er mange fine små øyer i Florøområdet.


Florø


Vi spiser fortsatt mat fra fryseren hjemme. Går mye i biff og kjøttmat - også til hverdags.


Slik ser værmeldingen ut mot slutten av uken. Vi skal følge den sorte streken til høyre på bildet. Gunstig tid for oss vil vel bli mellom dette lavtrykket og det neste som kommer fra venstre uti Atlanteren.
 

2 kommentarer:

  1. Hallo Rolf, da e dokker endelig komme dokk på tur sjer æ.. Kom over navnet ditt på ei nettside som handla om båt, og det er jo forstålig.., fulgte noen lenker og nå er nettsia dokkers lagra. Ska bli artig å følg med på eventyrreisa. En ting æ lure på ja; må du utarbeid konkurransegrunnlag/anbud for restavfall der du e no ? eller e ting litt lættar...? Vel,vel fortsatt go tur, og håpe at vinden vil blæs den rette veien !
    Roger A

    SvarSlett
  2. Hei

    Eg planlegger å seile fra Florø til Shetland for første gang. Båten er en motorseiler på 36 for. Forrige eiger var i Shetland noen ganger med min båt. Har fått med meg 2 stk som skal bli med. Vil resjekke redningsflåten i forkant. Blir sjekk av hele riggen i tillegg. Kanskje juni mnd? Håper trening med mannskap blir ok. Hvor mange bør man være? Har dere noe gode tips til en som seiler til Shetland for første gang?

    SvarSlett