lørdag 31. juli 2010

Loch Ness - Fort Augustus

Sendt fra mobiltelefonen;


Vi fikk bare en sjøormyngel da vi dorget oss gjennom Loch Ness i dag. Vi antok at den var under minstemålet og kastet den derfor ut igjen (vår var vel bare ca 25 cm - vil tro minstemålet for sjøormer må være opp mot 10 meter). Agnet hadde den klart å sluke, så det er ikke sikkert den klarer å leve så lenge likevel.

Vi har idag seilt gjennom skotsk høyland, gjennom smale kanaler i skogen og mellom høye åser i ødemarken. Loch Ness er drøye 20nautiske mil lang. Fort Augustus er en liten landsby på vestenden av innsjøen. Planen vår var å dra lengre i dag, men slusevokterne tar kvelden klokken 18, og siste slusing gikk i motsatt retning av vår. Så da blir det å vente her utenfor slusene (slusetrapp med 5 sluser oppover i den retningen vi drar) intill de er på arbeid igjen i morratidlig. Fort Augustus ser ut til å være en særdeles pitoresk og idyllisk liten skotsk landsby. Skal komme med bilder når jeg finner et usikret trådløs nettverk igjen. Denne bloggoppdateringen er gjort med MMS.

1 kommentar:

  1. Hei! Isak syntes dette ormedyret dere har fått på kroken så skummelt ut! Dere må kaste det ut i havet igjen sa han. Det er vel ikke så mange seilbåter som har vært så høyt over havet som dere er nå - bortsett fra på en biltilhenger over Dovrefjell. Vi har det bra og skal ut på camingvogntur i dag - med egen vogn. Kos dere videre! Steinar

    SvarSlett