lørdag 18. juni 2011

Tribute to Scotland

Inni fjorden mellom Oban og Fort William en plass.
Det er rart. Vi har plukket kokosnøtter i Salt Wishtle Bay. Vi har kjent solen stikke i nakken på Sandy Island. Vi har lekt i sanden i Deadmans Bay. Vi har klatret i palmer og sett solen gå ned over Karibisk hav. Vi har tråkket tærne ned i solvarm og kritthvit sand ..og svømt i asurblått hav på jomfruøyer. Vi har kjent varme brenninger mellom føtter og tær mens vi har vandret langs endeløse strender – gjerne på tur hjem til båten under stjerneklar tropisk himmel.  ..Men allikevel.. De Britiske øyer.. I særdeleshet Skottland i all sin regnvåte tåke fremstår - merkelig nok - som en skillelig prikk over i'en på turen vår. Kanskje fordi vi føler oss som nesten som hjemme igjen. Eller kanskje det enkelt og greit er fordi det er så utrolig flott her..  Vi har vært her  før. Flere ganger. Men vi skal hit igjen! De Britiske øyer er bare fantastiske!

Det kribler i kroppen når Orkenøy og Shetlandsbrosjyren dras fram. Så nært hjemmenorge men allikevel så anderledes og fantastisk! Har du ikke vært her før så dra hit! ..og har du vært her – dra hit igjen! Vi fryder oss kjempemasse! Håper puben i gata over havna i Lerwick har levende folkemusikk på programmet når vi kommer dit igjen. Håper solen gløtter fram, om ikke annet for bare noen minutter, når vi seiler forbi Orkenøyenes klipper igjen. Håper uansett å få seile i disse farvannene mange flere ganger i årene framover! Hvor fantastisk må det ikke være her en skikkelig solvarm sommerdag!

Fort William, med Ben Nevis topp innhyllet i tåke.

 Vi ligger nå i kveld til en brygge i Caledonia-kanalen. Dagen har vært regntung. Dro fra Fort William i dag tidlig. Kunne se snøflekker på Ben Nevis topp – Skottlands høyeste fjell. Seilte over Loch Lochy. Bare høye grønne øde fjell å se. Vått og kaldt. Sitter nå i en varm båt. Spist godt. Gleder oss kjempemasse over å være akkurat her – akkurat nå.. Livet er bare utrolig herlig!
Caledoniakanalen

Perfekt vær for en rolig kveld ombord.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar