mandag 6. juni 2011

Irland - Kinsale; Mannskapsbytte

Kinsale havn

Det er herlig å være på land igjen - og så nesten hjemme da! Her stemmer det meste; klima, folk, mat, grønt landskap, Guinnes, godt synlig keltisk storartethet og kjempemusikk!


Sigve


Her i Kinsale har vår danske matros Benjamin mønstret av. Han skal en tid framover arbeide på forskjellige gårdsbruk her i området, for kost og losji, før han vender hjem til Danmark. I stedet for Benjamin har vi fått en ny matros ombord; Sigve - Rolfs bror. Han skal, om sjøsyken ikke tar knekken på han før, være med fram til den 16./17.juni. På den tiden bør vi ha tilbakelagt Irland og være godt inne i Skottland om vi skal rekke hjem til Norge før begynnelsen av juli.


Nytt mannskap må alltid drilles inn og læres opp i faste rutiner for langturseilere..

Kinsale er en idyllisk liten havneby på sørkysten av Irland. I kveld blir det å dra på bar med levende Irsk folk-song på progammet. Muligens setter vi seil i morgen tidlig og strater vår seilas mot Dublin. Det vil bli en seilas over to dager med innlagt tidevannsstopp et eller annet sted på veien. Tidevannsstrømmene er sterke her på kysten så det gjelder å time når man drar.

Bilder fra Kinsale:

 Elin i Kinsales gater.


 Kinsale en grå mandags formiddag. I dag (mandag) er det nasjonal fridag. Virker ut fra det vi forstår at det er 2. pinsedag ei uke før tida..


 Kinsale havn


1 kommentar:

  1. Hallo der- endelig fikk jeg innsyn i livet dokkers det siste året :)
    Ettrspurte blogg-adressen på Facebook, og der fant jeg ut at Aleksander var hjemme, sånn e det med lange avstander :) Har kikket gjennom bilder og tekst- det ser jo helt fantastisk ut!! Og så e det ikkje lenge til dokk e hjemme igjen- det gleder vi oss til. God tur på siste etappe, klem fra naboan nedenfor.

    SvarSlett