søndag 26. juni 2011

Tilbake på Shetland


Mellom Orkenøyene og Shetland passerte vi Fair Isle. Vi fikk ikke tid til å dra dit nå, men heldigvis var vi innom der i fjor. Fair Isle er en av våre topp-5 øyer på turen. De andre fire er er; Isle of Man, Myrau, Sandy Island og Saba.

Da er vi ankommet siste utenlandshavn på turen; Lerwick på Shetland. Skjønt utlandet... Ved ankomst Lerwick natt til lørdag var havna proppfull av båter fra Ålesund og Bergen. Vi var havnet midt oppe i  årets Shetland Race regatta fra Norge.  I dag søndag har regattaen startet tilbake-seilasen til sine respektive byer og Lerwick har igjen blitt en rolig og fredelig småby.Lerwick er Storbrittanias nordligste town og en svært sjarmerende liten småby.


Start på tilbaketuren for Shetland Race i Lerwicks havn. Vår stopp her blir kort. Allerede i natt en gang (natt til mandag) setter også vi seil mot norskekysten. Hvor vi lander på norskekysten er foreløpig ikke helt klart, men vi peiler oss ihverfall inn nord for Statt. Velger vi å seile helt til trøndelagskysten er det 350 nautiske mil eller 3 dager. Værmeldingene ser sånn måtelig greie ut, men med mye regn, perioder med vindstille og noe smågrufs mot slutten. Det er unektelig litt rart å tenke på at vi allerede nå er kommet fram til turens siste havseilas.


I nesten hver havn i det siste har det vært å ta farvell med nye venner. Her på Shetland tar vi farvel med Karen, Sina, Olai, Kjetil og Inger på Sauda-båten Caspara.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar