fredag 10. juni 2011

Dublin


Det ble en meget frisk seilas fra Kinsale til Dublin. Med opp til 15 sekundmeter medvind og masse medstrøm skuffer det unna.  Vi ankom Dublin onsdag kveld etter to dagsetapper. Her ligger vi til i ei megastor havn - Dun Laoghaire - like utenfor byen. 

Etappe 1; langs sørkysten av Irland fra Kinsale til Carnsore Point (sørøstspissen av Irland). Meget frisk medvind hele veien. Etter å ha rundet hjørnet godt etter mørkeds frembrudd ble det noen timers ankringsstopp i påvente av ny dag og nye medstrømmer.

Etappe 2; opp langs sørøstkysten av Irland til Dublin. Meget skiftende vinder i sol og regn, men hele tiden en god medstrøm som bidro til  at fartsloggen lå  jevnt på 8-9 knop. Vi ankom Dun Laoghaire havn onsdag 8.juni klokken 18.

 Dublin;
 Egentlig så er vi ikke så opptatt av å besøke store byer og unngår de gjerne på vår seilas. Men med Dublin virker våre aversjoner å være grunnløse. Dublin er en stor by - men med masse sjarm - faktisk på linje med Paris.

 Dublin Temple Bar som har gitt navn til et helt distrikt i byen - Tempelbar District. Et livlig område.

Dublin T-skjorter må handles inn


 River Liffey

Vårt besøk her i Dublin blir desverre litt kort. På grunn av svært mye vind senere i helgen må vi dra videre nordover i dag. Kursen blir satt mot Belfast, med en overnattingsstopp på veien. I Belfast har vi avtale med en reperatør som forhåpentligvis klarer å fikse varmeapparatet i båten. Siden Horta har webastoen ikke virket som den skal - og med temperaturene her i Storbrittania er ikke det så bra. Når vi er i havn klarer vi å holde varmen med elektrisk ovn og landstrøm.

At vi nå forlater Dublin etter så kort tid bidrar bare til at vi må tilbake igjen ganske snart - Dublin og ikke minst Irland er et kjempeland!

1 kommentar:

  1. Hei Rolf og Elin!
    Kjempefine innlegg fra Irland!
    Vi kommer etter. Bretagne er heller ikke å forakte: samme keltiske trekk som i Irland, nydelig mat og landskap!
    Mange klemmer fra livsnyterne på AVVENTURA :-)

    SvarSlett