mandag 13. juni 2011

Belfast


 Hverken Nord-Irland eller Belfast lå i våre opprinnelige reiseplaner. Men det var her vi klarte å få i stand en avtale med en Webasto-reperatør sånn at det sårt trengte varmeapparatet igjen kunne våkne til liv igjen. Nå er det fikset, og varmen kan igjen nytes - også ute til havs..

 
Nord-Irland som er en del av England oppleves ganske så forskjellig fra Republikken Irland lenger sør-  men samtidig er det ikke så ulikt heller. Her Nord-Irland er det tydeligvis det engelske som gjelder, engelsk flagg, engelsk byggeskikk, engelske penger og engelske vaner. Vi holder foreløpig en knapp på Republikken Irland som reisemål, men Nordirland og Belfast har likevel blitt et meget interressant bekjentskap.


Været skuffer ikke - skikkelig britisk! - men litt upraktisk på busstur.

Bangor Marina

Vi har fortøyd båten i en stor flott marina i en forstad til Belfast; Bangor. Søndagen ble brukt til å farte rundt i Belfasts gater. Kjempeinteressant å ta en guidet busstur og få høre litt av historien til dette konfliktfyllte området. Fortsatt bor protestanter og katolikker i den mest konfliktfyllte bydelen på hver sin side av en høy mur og et enda høyere gjerde, det siste slik at ingenting kan kastes over. Veiene på tvers av muren er utstyrt med automatiske porter slik at de kan lukkes om noen uroligheter skulle oppstå... Men ifølge guiden er Nord-Irland og Belfast blitt en fredelig plass nå.

City HallCrown Bar - utenfor


Crown Bar - innenforOver hele byen er det store veggmalerier med patriotiske budskap.

Titanic ble bygget i Belfast. Til neste år (14.april) er det hundre år siden sjøsetting og forlis. Bak sees et veggmaleri med et fredsbudskap (zoom inn).


Når man seiler rundt i Irland er det ikke til å unngå at man blir litt preget av omgivelsene.


I kveld forlater vi Irland og setter kursen på tvers av Irskesjøen. I morgen tidlig satser vi på å være framme ved Crinan-kanalens sørlige innløp. Skottland neste!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar