mandag 20. juni 2011

Lille-Nessie hjemme igjen!


 Da vi seilte over Loch Ness i fjor fikk vi en liten sjøorm på kroken. Ikke viste vi da, ikke nå heller for den saks skyld, hvordan man sløyer, gjør opp og tilbereder sjøormer. Resultatet ble at sjøormen, senere kalt Lille-Nessie, mønstret på som cabin-boy (samme rang som salong-pike).  Lille-Nessie har siden vært med oss hele turen til Karibien og tilbake igjen. Har ikke gjort en døyt nytte for seg underveis - bare dratt seg i salongen. Men da vi seilte opp Caledonia-kanalen for noen dager siden våknet han til liv igjen. Rastløs var han stadig vekk oppe på dekk og speidet. Da vi anløp Loch Ness i dag tidlig var han snar til å sette seg framme i baugen og småklynke. Vi var vel ikke kommet mer enn en halvannanen nautisk mil ut i den 20 nautiske mil lange innsjøen før vi hørte underlige småklynk fra badeplattformen bak.. .. og der ..der klatret det en annen liten sjøorm opp! Noe som utartet seg som  et tåredryppende gjensyn utspant seg på dekk... For å gjøre en lang historie kort; Nesseline har nå mønstret på skuta. - og cabin-boyen synes å være overlykkelig.


Lille-Nessie møter Nessiline.


Ikke forstår vi sjøormspråk. Men i følge påfølgende konversasjon er det tydeligvis mye nytt som har skjedd i Loch Ness siste år.

Andre bilder fra Loch Ness

Loch Ness er den nest største innsjøen i Skottland - i areal. I vannmasse er den desidert størst, med mer vann enn alle innsjøer i England og Wales tilsammen. Masse fin tumleplass for små sjøuhyrer.

Loch Ness hadde egentlig vært en meget sjedelig dam å seile igjennom hadde det ikke vært for Nessie som svømmer der i innsjøens dyp og for Urquhart Castle som pynter ganske så pittores opp på strandkanten.Lunch på Loch Ness. Lokal mat må prøves ut. Haggis er en av Skottlands nasjonalretter. Det er en slags lungemos (basert på sau iflg smaken) blandet med gryn.Kjempegodt!


Vi er nå ankommet Inverness og reisen nærmer seg slutten. Satelitt-telefon-abbonementet går ut om 2 dager. Med 107 minutter igjen på kontoen blir det litt krampaktig storm-ringing rundt-omkring. Husk dere som får samtaler; hvert minutt har kostet oss bare 11 kroner.


3 kommentarer:

  1. Pass på Nessiene så det ikke blir masse smånessier ombord!

    SvarSlett

  2. Hey There. I found your blog the use of msn. That is an extremely neatly written article. I will be sure to bookmark it and return to learn more of your useful info. Thank you for the post. I'll definitely return. netflix.com login

    SvarSlett
  3. If you have a windfall, you can make a large one time payment which immediately decreases your principal. mortgage payment calculator canada However, the proportion increases would be a different story. canadian mortgage calculator

    SvarSlett