fredag 17. juni 2011

Skottland; Crinan-kanalen og Oban

Etter en fantastisk flott nattseilas fra Nord-Irland over til Skottland seiler vi nå i vellkjent farvann igjen. Videre hjemover vil vi nå følge samme rute som vi seilte i fjor, bare motsatt vei.  Men det gjør ikke noe, både Skottland, Orkenøyene og Shetland er fantastisk fine plasser.

Crinan-kanalen er en liten kanal som går på tvers av halvøya Mull of Kintyre. Den består av 15 sluser og 7 svingbruer. Kanalen omtales som Skottlands mest pittoreske vannvei. Her er vi på tur gjennom sealocken på sørsiden.

Vi brukte to dager på gjennomfarten. Første dag og natt sammen med HarryZ og Aries. Sol og kjempefint vær.
I hver sluse løftes vi opp eller ned ett par tre meter...
Det morsomste med Crinan-kanalen er at den er selvbetjent.

Det hjelper litt på når man som Elin  har mye ekstra tyngde i kroppen...
Zita på tur mellom slusene.

Crinan - på tur inn i siste sluse, - og så er det tilbake til hav og saltvann.

På tur fra Crinan til Oban. Det er viktig å time avgangen riktig. Det går mye raskere å komme fram i 6 knops medstrøm enn i 6 knops motstrøm.. Vi hadde selvfølgelig medstrøm.
Framme i Oban Marina. Marinaen ligger på øya Kererra rett utenfor byen.


Oban - en idyllisk liten havneby på vestsiden av Skottland
På kaia i Oban

Masse god mat å få kjøpt.En lokal kunsner

Med ferga tilbake fra bytur. Her sammen med "slusekompisene" våre fra Crinan-kanalen. Det blir ofte slik i kanalene at man havner paralellt med samme båt i slusene.  Fra slusekompisene i Crinan-kanalen vanket det grillet fasanbryst som avskjedsgave i siste sluse. . Dagen etterpå kom de med to stykk ferske flyndrer til oss (av den ekslusive sorten; Sjøtunge!). Det blir middagsmaten vår i dag. Skotter og Irer er utrolig trivelige folk!


Bilder fra overfarten Belfast - Crinan

Det er ikke ofte vi har hatt helt ideeelle seilingsforhold på en hel overfart - med perfekt vind, lite bølger og fint vær. Fra Nord-Irland til Skottland hadde vi det. Ei kjempenatt for seil.

Solnedgang ved nordenden av Irland

Vi la ut samtidig som Aries og HarryZ fra Bangor-Belfast. Her seiler Aries i fullmåneskinn bak oss. I dag drar vi videre til Fort William og Caledonia Kanalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar