fredag 24. juni 2011

Tilbake på Orkenøyene igjen

Tilbaketuren til norge går nesten i forteste laget.  Etter Kaledoniakanalen har vi bare rukket to dager med shopping i Inverness og en nattseilas over til Orkenøyene. Seilte fra Inverness sammen med Caspara - veldig hyggelig å treffe dem igjen i Inverness. Vi er nå i Kirkwall. Ankom i dag midt på dagen i dag torsdag. Men desverre ut fra værmeldingene ser det ut til at vi allerede i morgen bør haste videre over til Shetland for å være klar til å krysse over nordsjøen en av de første dagene i neste uke. Det er mye skiftende vær i nordsjøen for tiden og det gjelder å være parat i Lerwick når en god værmelding for 36 timer åpner seg. Det er omtrent den tiden dett tar å rekke norskekysten derfra. Fra Orkenøyene til Shetland er det en seilas på 15-16 timer, ..og vi har så mye vi gjerne vil gjøre på Shetland også... Ett år på seiltur er definitivt alt for knapp tid!Kirkwall er hovedstedet på Orkenøyene. En koselig liten by med masse særpreg.
  Vi er i skikkelig turmodus nå. Nyter dagene til fulle. Lange overfarter skremmer ikke, uansett om de går på dagtid eller natttid. Overfartene gir bare skikkelig god næring til å nyte nye dager i nye havner.  Synd turen snart er over og synd vi må dra så fort fra Orkenøyene. Dette er en plass vi gjerne skulle vært lenge på. Heldigvis fikk vi noen dager her i fjor, og så er det jo heldigvis ikke så langt å seile tilbake hit ved en senere anledning heller...

Kirwall havn

1 kommentar:

  1. Oss på Solbakken24. juni 2011 kl. 10:26

    Vi her på solbakken synes det er veldig bra tilbaketuren går fort, for her er det to små gutter som gleder seg veldig til mormor og morfar går i land i trondheim!

    God tur videre hjemover!:o)

    SvarSlett