onsdag 1. september 2010

Biscayabilder

Her er noen bilder fra overfarten. Vi hadde litt dugg/fokusproblemer med det ene fotoapparatet så bildeutvalget fra selve overfarten ble dessverre noe begrenset.


Ut fra Falmouth. Vi legger ut på kvelden samtidig med de to svenske båtene Shaddock og Amiga Maris. Her er første og eneste gang vi har begge båtene bak oss. Stort sett lå begge foran oss, men siste dagen seilte vi forbi den ene.


Utpå morgenkvisten dag 1 begynner vi å få god seilvind rett bakfra - samtidig som bølgene bygger seg opp til litt utfordrende størrelser.


Utpå kvelden roer vinden seg og sjøen legger seg rolig utpå natten.


Dag to viser Biscaya seg fra sin beste side. Rolig sjø og rolig seilvind.


Mange fiskebåter på tunfisk-fiske den andre kvelden. De raste frem og tilbake i alle retninger. Tror de siktet mot baugen vår de fleste gangene. Det er ikke raskt for oss  å manøvrere unna i en seilbåt der seilene er satt med bompreventere.


Dag 3 ble det litt mer vind og action. Båten seiler seg selv gjennom bølger og vind.


Skipperfruen holder sjøsyken på avstand med å innta sofan hele dagen. Kartbortet er besatt med antiskliduk - fungerer veldig bra. PC'en er i tillegg sikret med borrelås.


Dag 3. Ny kyst dukker opp forut. Denne gangen Spania.


Etter at vi klappet til kai stilte den svenste båten Shaddock opp med Champagne for å "fira" at alle var kommet over. Her Elin fra Zita, Stefan fra Shaddock og Mariann fra Amiga Maris.


I havn i La Coruna. Veldig varmt og masse sol. Endelig det været vi har letet etter i 2 måneder. Ett norsk flagg skimtes lengre bak på brygga. Det er båten Caspara fra Sauda som la ut fra Falmouth ett døgn etter oss - og som kom til La Coruna mindre enn ett døgn etter oss.
1 kommentar:

  1. Hei der! Ser at dere har det helt topp i Spania! Forstår det slik at også temperaturen er et par gradre høyere der enn her på Oppdal. Må jo være flaut å komme dit med krittvite hårete legger? Sender dere trøndermokkan hjem til Malvik eller? Dere har vel ikke bruk for ullkær mer nå. Alt ok her og vi gleder oss til hver ny oppdatering på nettet. Følger jo litt med på de andre norske og svenske følgesvennene deres også. God tur til dere alle og trøst dere med at dere ikke går glipp av noe spesielt i hjemlandet!

    SvarSlett