fredag 3. september 2010

Forlater La-Coruna - retning enda lengre sørover


Etter fem fine dager her i La Coruna kaster vi nå loss. Først skal vi runde Spanias nordvestre hjørne Cabo Finisterre i dag/morgen, og så seile rett sør - nedover langs kysten av nordspania og Portugal i 3 uker framover. Det kommer til å bli små rolige dagsetapper med stopp om nettene og stopp over flere dager der vi finner fine ankringshavner. Elins bror, Leif, vil mønstre på i Lisboa den 19. september. Deretter blir det å legge kursen mot Madeira.

Vi satser/håper nå på å ligge mer for anker. Det å ligge i marinaer hver natt tærer godt på reisekassa. Men det har ikke vært så mange gode ankringsalternativer så langt. Ut fra hva vi kan se av kart og losbøker vil dette bli noe anderledes et stykke framover. For en båt i vår lille størrelse koster en natt i marina ca +/- 250 kroner. Penger som det er mye artigere å bruke på god tavernamat og vin..  Og så er det egentlig veldig mye triveligere å ligge til anker når været er godt.

Flere bilder fra La Coruna;

Den nye gennakeren som vi enda ikke er tatt i bruk pakkes og klargjøres. Denne skal bidra til å få godt sig i båten i rolige medvinder - noe som vi skal ha masse av nå fremover..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar