lørdag 4. september 2010

Endelig helg!

Sendt fra mobiltelefon;

Posisjon 04.09 kl 13:00
43*09,621'N 09*14,540V

En ny fin dag langs Biscayas kyster etter at morgendisen har trukket seg bort. Ankret opp i ei lita fiskehavn i natt, Corme. Ettersom gummibåten fortsatt er nedpakket etter Biscayakrysset ble det ikke noen landtur. Blir vel å montere den opp igjen til kvelds etter at vi har passert Kapp Finisterre. Regner med det blir noen rolige dager uten lange dagsetapper en liten stund framover da.

Ellers registrerer vi at spanjoler er ivrige fiskere. Her ligger det drøssvis av småbåter utenfor hvert nes - akkurat som hjemme. Og drøssevis med fiskeutstyr/blåser i sjøen. Disse har magnetisk kraft. Havner alltid inn i vår kurslinje.

Til tross for iherdig utskikk har vi da også opplevd å bli hengende fast i slikt fiskeutsyr midt ute på sjøen nå. Havdønningene var store i går, og da kan det være lett å overse hva som skjuler seg i bølgedalene til enhver tid. Det ble heldigvis udramatisk selv om vi gikk for motor. Vi merket bare at båten stoppet helt opp. Trodde et øyeblikk vi hadde mistet propellen eller gått inn i en sand/gjørmebanke. Men hverken propellstrøm eller dybde var det noe galt med. Etter å ha satt båten i fri og blitt dratt tilbake til der fiskeutstyret ville ligge slapp d taket og blåsene kom flytende opp - fri fra båt, ror og propell. Vi var heldige denne gangen, og har lært at vi må unngå en neste gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar