onsdag 1. september 2010

Late dager i La Coruna

La Coruna, eller rettere sagt A Coruña, er en meget trivelig by selv om det er en relativt stor by (245.000 innbyggere).  Vi har vært så bettatt av det varme været at vi egentlig ikke har gjort stort de siste dagene, bare oppholdt oss i de nære omgivelsene rundt havna. Men det er heller ikke meningen at vi skal gjøre så mye..

Vi er tre og en halv norsk båt her i La Coruna nå (den halve er besatt 50% norsk og 50% dansk ). Gårkvelden ble derfor benyttet til samling på en meget koselig tapasrestaurant.  Langturseilerfolk er utrolig trivelige folk, de har god tid, stresser ikke, er sosiale og har sunne og gode perspektiver på tilværelsen.


Båthavna, Marina Coruna, som vi ligger i.

Strandpromenaden. Spanjolene har sans for estetikk - ihvertfall i det offentlige rom.  Hver lyktestolpe er innsatt med egne kunstverk.


Torre de Hercules. Verdens eldste fyr i drift.


La Coruna fotografert fra toppen av fyret.


Og så leide Rolf seg motorsykkel og dro på motorsykkeltur.


Norske seilere på langtur. Her er besteningene fra Occasione, Caspara og Zita (minus fotografen) samlet. Helt sikkert spesielt trivelig å dra på langtur sammen med ungene mens de er små. De fleste norske båtene vi har møtt fram til nå har barn i skolepliktig alder og under med seg.


Mye deilig lokal spekemat til salgs på restauranten/kombinert utsalg som vi samlet oss på.


Seilere samlet til middag. God lukt og stemningsfull atmosfære med skinker i taket. En meget vellykket og trivelig kveld! ..og sydlandsk på den måten at ungene fikk være oppe til veldig sent.
1 kommentar:

  1. Dette ser bare helt herlig ut! Takk for flott reportasje!

    MVH

    SvarSlett