fredag 24. september 2010

Lisboa, Cascais og Oeiras


Etter å ha plukket opp nytt mannskap i Lisboa sist søndag har vi brukt uken på å utforske storbyen og de nære kystområdene rundt. Lisboa er en storby hvor gammel fordums storhet er godt synlig i storslagne byggverk og statuer. Men portugiserne er tydeligvis veldig flinke til å bygge også sine nye byggverk storlsagent og vakkert. Veldig mange gode eksempler på det.

Været har vært stødig varmt og fint. Lite vind, så overfarten til Madeira har latt vente litt på seg.  Vi har i det rolige været fått ankret opp flere netter. I kveld, fredag,  har vi lagt oss til havn her i Oeiras og forbereder oss på overfart til Madeira med oppstart i morgen. Vanntanker er fyllt opp, gummibåten pakket ned, baccalao kokt ferdig til turmat, batterier og duppeditter ladet opp. Overfarten til Madeira, med første stopp på øya Porto Santo, er ca 470 nautiske mil i rett strekning. Vi regner med å bruke 3 til 4 dager på den overfarten. Værmeldingene er gode, det er fullmåne og med utvidet mannskap skal det bli en kjempeetappe! Vi gleder oss til en skikkelig hav-etappe igjen!


Leif har mønstret på. Her ligger vi i havn inne i selve Lisboa. Her lå vi tre netter, det var nok i den bråkete havnen.I Lisboa kjøpte vi oss dagbilett på sightseeingbussene. Slik fikk vi overfladisk skummet over og sett det meste.Gammelt og nytt.I bydelen Belem var det utrolig mye vakkert å se på
Til ankers ved Cascais
Mye vakkert å se på i Cascais også.
Leif og Elin. Skuta oppankret ved CascaisIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar