søndag 15. august 2010

Milford Haven - Wales

 Det fikk ikke hjelpe at det blåste mye og bølgene sprutet over den 10 meter høye moloen på Holyhead på fredag. Vi ville videre. Teorien var at kom vi oss ut moloåpningen, fikk stampet oss en nautisk mil nordover mot vind og bølger, for så gå et par mil mot vest så kunne vi surfe på medvind,  medstrøm og slakkere bølger videre sørover. Teorien stemte. Da motstrømmen kom utpå kvelden la vi oss for anker i en liten bukt og ventet på ny medstrøm, som skulle starte klokken 2 på natta. Så på mørkeste natta la vi i vei videre på ny medstrøm. Problemet var bare at vi skulle seile over et havstykke på 70 nautiske mil - noe som ikke går på en tidevannsstrøm som varer 6 timer. Vi fikk derfor en forfærdelig motstrøm ved Bishop Rocks- Med fullt seil og full motor seilte vi framover 7-8 knop gjennom vannet - men vi rikket oss egentlig ikke av flekken. I tillegg ble det ettt forfærdelig bølgeleven når strømmen snudde mot den friske brisen/lille kulingen vi hadde med oss. Det var direkte ubehagelig når det sto på som værst med dype bølgedaler, kastevinner og strømm som ville presse oss alle andre retninger enn vi skulle. Sånn holdt vi på i fire timer før strømmen endelig slapp taket og ga oss tillatelse til å dra videre. En siste hilsen fra Irskesjøen. Elin liker ikke Irskesjøen.

Vi kom oss uansett velberget til Milford Haven i går ettermiddag. Måtte legge oss i en gjestebøye utenfor en pub langt oppe i elven da det var fullt i marinaene lengre nede i havnebyen. Det er i dag fint sommervær og vi vil i løpet av ettermiddagen legge ut på vårt nest lengste strekk så langt på turen; over Bristolbukta mot Lands End - helt på sørtuppen av England. Sannsynligvis går vi ikke i land før Falmouth - som vi bør være framme til i morgen kveld en gang. Værmeldingene er bra.

Oppe i elva et godt stykke forbi havnebyen Milford Haven.

1 kommentar:

  1. Helt enig med deg, Elin! Svigerfaren din fikk nesten nerver av å lese dette. Han måtte berolige seg med et bilde av skipperen din og seg selv i kanoen hans på Ljusnan ved Bruksvallarna i Sverige den 15. juli 1983.

    SvarSlett