søndag 22. august 2010

Falmouth - venter på bør

Vi er fortsatt i Falmouth. Starter i morgen kveld med uke nummer to her. Vi er ikke de eneste som ligger her og venter på bør over Biscaya. Har inntrykk av at de fleste båtene i havna skal den samme veien.  Det å vente her er ingen sjedelig sak. Falmouth er en trivelig liten by, og dagene her flyr avgårde med små og ueffektive gjøremål. Vi fikk i dag redningsflåten som vi hadde bestilt. I morgen blir det montering. Vi har også vært en togtur til Plymouth og fått handlet inn det meste av det båtutstyret vi manglet (sånne ting som tåkehorn, drivanker, bøyelys etc).

Det å seile over Biscaya til La Coruna i Spania må en beregne kan ta fire dager. Værmeldingene bør derfor være rimelig gode over et lengre tidsrom før vi legger ut. Sånn som det ser ut nå vil det ikke være noe "værvindu" med vind i høvelig styrke og seilbar retning og i langt nok tidsrom før tidligst i slutten av neste helg. Vi ser derfor fram til mange nye fine ventedager framover her i Falmouth!


Det å laste ned og studere værkart som dette blir lett en hovedaktivitet når man er på seiltur. Her er et heftig lavtrykk på tur inn i reiseruta vår. Best å vente til det har passert og så håpe at det ikke følges av nye lavtrykk umiddelbart etterpå (foreløpig meldes ikke det - men værmeldinger endres stadig vekk - og da er det som regel at lavtrykkene endrer bane eller kommer raskere eller senere enn først anntatt).Etter å ha letet storbrittannia rundt etter noen som kunne fylle gassflaskene våre har vi gitt opp - i storbrittannia bytter man bare på sine egne flasker. Vi har derfor måtte punge ut med 700 spenn på å kjøpe oss engelsk gassflaske sånn at vi kan få laget vår egen varm-mat ombord. Men takeawaymat er utrolig billig her i england  og greit å ty til innimellom. Uansett så må vi ha gass når vi legger til havs i flere dager.

1 kommentar:

  1. Artig å følge dere på eventyret! Har sendt e-post! God tur videre!
    MVH S/Y Elinor i Tromsø

    SvarSlett