onsdag 4. august 2010

Crinankanalen - Skottland

Sendt fra mobiltelefonen;


Da har vi gjort ferskvannsseilere av oss igjen. Med værmeldingene for di neste dagene ble det mer fristende å ta en snarvei tvers over Kintyre halvøya enn å seile rundt. Å seile rundt ville kreve minst to tidevann medstrøms,  i praksis to dager hvis man ikke skal ta mørkeste natta i bruk. På flere av strekkene er strømmen opp mot 6 knop. Greit da å ha den med og ikke mot.

Så derfor er vi nå oppe i Crinankanalen, en kanal som ble bygget så tidlig som i 1790-årene og består av 15 sluser . En langt mer pittoresk kanal enn Caledoniakanalen. Slusene er mindre og kanalen så smal på lange strekk at man kan klare å pisse på land på begge sider av båten samtidig hvis man skulle få lyst til det (har selvsagt ikke prøvd!). Innimellom henger skogen tett ut i kanalen og andre plasser kan man nesten stå på båtripa og plukke blomster fra blomsterbeddene.

I Oban traff vi tre andre norske båter som nettopp har lagt ut på tilsvarende tur som oss; Occasione, Fryd og Caspara. Så det ble en samling over et par øl ombord i en av båten i går kveld. To av disse ligger nå her utenfor den samme slusen som oss og venter på videre oppslusing i morratidlig. Den store katamaranen Occasione ble for stor for kanalen og er derfor nødt å gå rundt Mull of Kintyre. Ikke bare fordeler med stor båt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar