torsdag 26. august 2010

Forberedelser til havseilas - Biscaya

Det er ikke lett å planlegge start av en 3-4 dager havseilas når værmeldingene stadig vekk viser nye trender i værbildet.  Slik det ser ut nå kan det bli at vi legger ut fredag morgen. Vi drar da sannsynligvis samtidig med noen svenske båter som ligger her i havna. Vi skulle gjerne ha dratt samtidig med de andre norske båtene; Fryd og Caspara  - men de har visst blåst inne på andre siden av Lands End.

Det usikre i værmeldingene er et stygt lavtrykk ute i Atlanteren. Beveger det seg som meldt vil det gjøre siste strekket mot La Coruna veldig vindfyllt på mandag/tirsdag. Vi holder derfor muligheten åpen for å styre mot Santander i Spania om så skal bli tilfelle, eventuelt lande i Frankrike/Brest om utsiktene skulle bli veldig dårlig rett etter at vi har dratt. Det "værvinduet" som åpner seg nå (vind i riktig retning og mengde  i lang nok tid) vill sannsynligvis ikke oppstå igjen før etter en uke eller to - skal en tro de samme skiftende meldingene.

Den planlagte reiseruta - med alternative havner.

Vi har nå fått mekket til satelitttelefonen slik at vi kan få lastet ned værfiler når vi er ute til havs. Muligens får vi også til å oppdatere bloggen underveis med små statusmeldinger.


Seilbåtene dominerer i denne delen av værden. Har enda ikke sett store cabincrusere ute på sjøen (ligger noen få i havnene)

Dagene her i Falmouth snegler seg utrolig fort avgårde. Vi har fått gjort unna masse småpussel med båten. Etterhvert fant vi det litt upraktisk å ligge ute på bøye. Vi ligger nå ved flytebrygga og har Chandler`n (båtutstyrbutikken) rett oppe i gata. Veldig praktisk når en stadig vekk trenger nye skruer, taustumper og taljer i båtmekkingen. Og så slipper man å bli våt i bølgeskvulp og regnvær hver gang man skal på land.


Falmouth


Den gamle havna i byen - blir nesten helt tørr på lavvann

Det er stort sett bare ei gate i byen  - og den er stinn av turister på dagtid.


Været varierer voldsomt;  fra varme og sol til varme og øsende regn. Temperaturen er det ikke noe galt med. Her er skipperen tilbake etter en våt sykkeltur etter innkjøp av reserve viftereim (kunne ikke finne ut hvor den opprinnelige resevereima var stuvet bort) og ytterligere en reservekanne for diesel.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar